Гардијан: Донирајте мокраћу да бисте понизили Путина

Чувајући мокраћу доприносим заштити животне средине, супротстављам се руској агресији и производим хљеб богат уреом, наводи се у чланку енглеског листа

Извор: Гардијан

(Самит њуз, 23. 6. 2022)

Љевичарски енглески лист Гардијан позвао је читаоце да чувају мокраћу да би тако „понизили Путина“ и допринијели борби против климатских промјена.

Новине су објавиле чланак у ком позивају људе да чувају своју мокраћу као покушај да се надокнади недостатак минералног ђубрива изазван санкцијама против Русије.

„Русија и Украјина одговорне су, према Ен-Би-Си-ју, за двадесет осам одсто свјетског извоза минералног ђубрива произведеног од азота, фосфора и калијума, састојака богатих уреом“, преноси Том Паперт са сајта Valiant News.

„Као посљедица санкција Запада против Русије, и у мањој мјери самог рата у Украјини, Русија на Запад више не извози уреу, неопходну за минерална ђубрива.“

Одговор на то је, према Гардијану, да људи почну пициклирати (peecycling), тиме што ће донирати свој урин пољопривредницима.

„Ако својом мокраћом могу понизити Путина, онда ће се чудан сан који сам сањао прошле седмице остварити“, каже се у тексту. „Осим тога, кад ови храњиви састојци доспију у канализацију, постају штетни по животну средину.“

„Дакле, чувајући мокраћу доприносим заштити животне средине, супротстављам се руској агресији и производим хљеб богат уреом“, додаје се у чланку.

Паперт истиче да подстицање грађана да користе производе свог одласка у тоалет као ђубриво није дало баш најбоље резултате у Сјеверној Кореји.

„Док на Западу коришћење тјелесних излучевина или измета као вида ђубрења може дјеловати чудно, Сјеверна Кореја је према неким извјештајима у више наврата тјерала становништво да мокри и врши велику нужду на земљишту са усјевима у сврху пођубравања и спречавања несташица хране.“

„Године 2017. године чуле су се тврдње да је сјевернокорејски диктатор Ким Џонг Ун нехотице изазвао епидемију паразитског обољења присиљавајући пољопривреднике да користе људски измет за ђубрење усјева.“

Рат у Украјини погоршао је кризу усљед повишених трошкова живота у Енглеској оличену у галопирајућој инфлацији и превисоким цијенама енергије и горива.

Њемачка: Ко хоће да нашкоди Путину, некʼ смањи гријање или „Смрзавајте се за Украјину”

Без обзира што је то бројне Енглезе отјерало у сиромаштво, милиони финансијски добростојећих морално-политички подобних и даље страствено испољавају „подршку Украјини“ и непрестано мијешање Запада у сукоб.

Енглеска је преплављена украјинским заставама које се вијоре по селима и градским трговима, а богати велепосједници их поносно истичу у својим заклоњеним баштама.

Украјинских застава је видљиво мање у сиромашнијим крајевима, гдје продужетак рата присиљава људе да бирају између прескакања оброка и плаћања рачуна за струју.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Ovu si svi zreli za ludnicu.

  33
 2. @Danica
  За пакао, поштована Данице, за пакао до гњилости су зрели… Лудница је пристојно ухлебиште за англосаксонски трулеж…

  32
 3. @Даница,
  они већ живе у лудници деценијама . Зове се колективни запад . Само да и ми не завршимо у том друштву јер је прокламовани циљ наше власти и Цркве управо то .

  29
  2
 4. Поред донирања мокраће, треба и да пр*ну у чабар.

  Опште је познато да стомачни гасови садрже метан, па кад тако пр*ењем у чабар сакупе довољно метана, можда ће моћи да заложе неку „зелену“ гасну електрану.

  Нема потребе да ми плаћају лиценцу за овај проналазак, нека то буде мој скроман допринос напретку човечанства. Могу чак и да им дам добровољни прилог у дотични чабар.

  33
  1
 5. Onda ce se ti proizvodi prodavati : nakvaseno patrijotskom mokracom.

  19
 6. @Saffron
  Могуће је да ће то бити патриЈотска мокраћа, али је сигурно да ће је куповати и трошити искључиво ЕУ-ропски и НАТО чма*ољуби.

  16

Оставите коментар