Немци ће једном годишње моћи да мењају пол

Влада у Берлину намерава да омогући лакшу промену пола у званичним документима. План је да то буде омогућено грађанима старијим од 14 година – и то једном у годину дана

Фото: РТС

Немачка ће смањити бирократску процедуру неопходну за промену имена и пола у званичним документима, у складу са планом који је представила влада а који би требало да укине контроверзни закон из 1980. којим се овај процес регулише, преноси Ројтерс.

Према плану који су представили министар правде Марко Бушман и министарка за породицу Лиза Паус, трансродне, интерсексуалне и небинарне особе (свеобухватна категорија за родне идентитете који нису искључиво мушки или женски‍) убудуће ће моћи да промене своје податке – само одласком код матичара.

То значи да им више неће бити потребно лекарско уверење, нити ће морати да пролазе кроз често дуг и скуп судски процес у коме пол особе процењују два вештака и судија.

„Тренутни закон третира ове особе као да су болесне. За ово нема оправдања“, навео је министар правде Марко Бушман у саопштењу.

Владимир Путин: Учење деце да могу лако мењати пол граничи се са злочином против човечности

Министарка за породицу Лиза Паус описала је тренутни закон о транссексуалцима као „понижавајући“.

„Сада ћемо га коначно укинути и заменити га модерним законом о самоопредељењу“, навела је Паус.

У покушају да заштити младе људе, нови закон би требало да омогући грађанима старијим од 14 година да сами региструју ново име и пол, али би суд могао да поништи те измене, у случају када их родитељи не подржавају.

Како преносе немачки медији, име и пол у званичним документима моћи ће да се промене једном у годину дана, како би се осигурало да се жељи за изменама приступа озбиљно.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 1. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Menjati zdravo za gotovo ( bolesno).
  Menjati prirodno za veštačko.
  Menjati sve po potrebi.
  Menjati svake godine.
  Menjati u skladu sa zakonom.

  Zakon pisati na toalet papiru.

  Toalet papir različitog porekla i kvaliteta.

  Crno na belo.

  U prva dva dana meseca jula godine 2022 oni koji
  MENJAJU sve u skladu sa NJIHOVIM zakonima su
  promenili dve stvari.

  Prvo.
  Ruska salata se više ne zove Ruska, nego od sada se
  zove: KIJEVSKA salata.

  Drugo.
  Ruski boršč se više ne zove Ruski, nego od sada se zove: UKRAJINSKI boršč.

  Odluke o ovome su „donešene’ u takozvanim međunarodnim organizacijama.

  Vrednost odluka, odnosno zakona za oba slučaja je u ravni sa toalet papiru.

  Posrbljeno.

  Svaki Srbin i Srpkinja je jeo/jela, jede i ješće samo i isključivo:

  Rusku salatu i
  Ruski boršč.

  Okusno i tačka.

 2. Стварно нема смисла ! Сутра, кад Руси буду улазили у Берлин ( без бајагиног ћалета ), ко ће да их дочека ?! Трансродни, интерсексуални и небинарни јади, к..ци и палци, домали и средњаци ?! Швабе, има ли вас да прво ви уђете у Берлин, да имају рашта Руси долазити ?

  10
 3. Па ово су дивне вести за Србе!

 4. Као овејани и дуговечни русофил, прочитам вест о боршчу и скочим одмах да проверим је ли могуће! Имам кувар „Националне кухиње Совјетског савеза“, превод московског издања из 1978. године, кад оно, боршч у одељку „Украјинске кухиње“. Онда се охладим, седнем и размислим – кад они сад немају важнијег адута од чорбе од цвекле, треба имати саосећања и препустити им ту славу – за војничку и јуначку очигледно нису! И, наравно, и међународне организације су се показале – зна се шта су приоритети и вредности!

Оставите коментар