Протојереј Андреј Ткачов: Украјинска аутокефалија сада?

Филарет (Денисенко) не живи узалуд. Више ради разобличавања. Да би што више „својих” повео са собом, иако су ови „своји” раније на сав глас викали да са Филаретом немају ништа заједничко

Порошенко и расколник Филарет (Денисенко)

(Телеграм канал прот. Андреја Ткачова)

Грешно је, а сви се питају: зашто Господ даје тако дуг живот Филарету (Денисенку)? Па митрополит Владимир (Сабодан) био је много млађи, а отишао је раније. И Кравчук је већ отишао „с кривде на правду” – да одговара за свој живот који је провео лажући (свима и свуда, као што је дисао). А Филарет и даље пухће. Зашто?

Расколник Денисенко одликовао бившег заменика директора ЦИА за „помоћ у стварању цркве“

Па зато јер је давати живот и одузимати живот суверено право Господње. А Господ, изгледа, жели да у очи ЖИВОГ Филарета погледају они који су учинили исто што и Филарет, иако раније нису штедели речи да осуде старог властољупца и рушитеља Цркве.

Теофанијски делатници заиста треба да преиспитају своје животе у светлу од њих вишеструко проклетог старог властољупца и црквеног непријатеља. Данас су они урадили исто! Скоро исто. И шта сад: да се извињавају Филарету? Да иду под његов омофор? Да се одрекну свих јавних саопштења током 25 и више година?

Протојереј Андреј Ткачов: Део Украјинске цркве одлучио да се одрекне РПЦ зарад аутокефалности

Дакле, Филарет не живи узалуд. Све се мислило – можда ради покајања… Али, тешко. Више ради разобличавања. Да би што више „својих” повео са собом, иако су ови „своји” раније на сав глас викали да са Филаретом немају ништа заједничко.

Са руског посрбио: Ж. Никчевић

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Искра, 17. 6. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Аутофекалије достојан!

Оставите коментар