Зорана Михајловић: Добро што је посета Лаврова отказана

Сама најава посете руског министра спољних послова била је компликована за Србију и за председника Александра Вучића, рекла Михајловићева

Зорана Михајловић (Фото: Танјуг)

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, изјавила је да је добро што је отказана најављена посета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији јер је и сама најава те посете ставила Србију у компликовану позицију.

– Сама најава посете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова била је компликована за Србију и за председника Александра Вучића. Трудимо се да опстанемо у енергетском, финансијском и политичком смислу у тренутку који је заиста тежак и мислим да нам је најмање потребно да се преко наших леђа решавају светска питања – објаснила је Михајловић.

Сергеј Лавров: Забрана прелета потез без преседана, али нико неће моћи да уништи наше односе са Србијом

Она подсећа да се неретко може чути како су Србија и Русија највећи пријатељи.

– Ако су нам пријатељи, пошто говоре да јесу, онда није требало да планира дође у овом тренутку, да не идем у ону крајност да кажем да је требало да нас замоле да им уведемо санкције. Мислим да је добро што руски министар сада није дошао у посету Србији, и морамо да размислимо о нашем путу даље, а Србија се јасно определила за пут ка ЕУ, што је рекао и председник Вучић – рекла је Михајловић за Euronews, упитана да прокоментарише отказивање посете Лаврова.

Опрема: Стање ствари

(Директно.рс, 8. 6. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

 1. Potpuno se slažem sa Zoranom Mihajlović.

  Potpuno se slažem jer je NE poseta gospodina Sergeja Lavrova, Srbiji pokazala u jednodnevnom TV medijskom dramskom pozorištu, ko je:

  Režiser, ko je

  Glumac, ko je

  Statista, ko je

  Naručio, ko

  Plaća, ko se

  Pita, ko se

  Ne pita,

  i najvažnije od svega što je već viđeno do sada u zadnjih 32 godine, u dramskom pozorištu na prostorima Grozoslavije, a to je da dva od šest degenerika rođenih u Jajcu 1943 godine, su pokazali
  svim slepcima i slepicama, u Srpskom svetu, kako je
  napraviti kajganu sa “dva mućka”.

  A kako praviti kajganu od “šest mućaka” iz Jajca 1943 godine.

  Kajgana je stara 80 godina.

  Nit’ je možeš napraviti, nit’ je možeš jesti.

  Mućak je UVEK bio mućak.

  Pogotovo onaj iz Jajca 1943 godine, sa Groznim petlom.

  21
 2. Све ће то проћи, само је сигурно да ће Руси доћи пре или касније. П. С. Не узбуђијте се,, лидери,, има нас пуно да Их дочекамо и Вас испратимо.

  25

Оставите коментар