Желидраг Никчевић: Јевреји и неонацисти

Много пута смо чули „предсједник Украјине је Јеврејин, што значи да сигурно није нациста“. Чак и у вријеме холокауста међу Јеврејима је било издајника свог народа, који су служили у оружаним снагама Трећег рајха

Извор: ФБ профил Марка Танасковића

„Украјински борац за европске вредности и демократију. Не, то што видите нису истетовирани кукасти крстови, само вам се чини, у Украјини нема фашизма и нацизма, јер је председник Јеврејин. “

И фотографију и горњи иронични коментар преузео сам од поштованог Марка Танасковића, па да додам још неколико горких реченица.

Да, много пута смо чули, чак и од прилично образованих људи: „Па шта хоћете, предсједник Украјине је Јеврејин, што значи да сигурно није нациста“. Тај аргумент је лансиран и Савјету безбједности УН. Ево шта се притом (намјерно) заборавља.

Чак и у вријеме Другог свјетског рата, кад су Јевреји за нацисте били егзистенцијални непријатељи, док су трајали ужаси холокауста, међу Јеврејима је било издајника свог народа, који су служили у оружаним снагама Трећег рајха (као фелдмаршал Милх, генерал Вилберг и други), радили за Гестапо (као чланови организације Zagiew) и учествовали у мучењима својих саплеменика у концлогорима (као руководилац јеврејске „службе безопасности“ у логору Вестерборк). Понављам: чак и у вријеме холокауста било је Јевреја који су служили нацистима.

Нови генерали Луфтвафеа: Ерхард Милх, Хуго Шперле, Адолф Хитлер, Херман Геринг и Алберт Кеселринг (Фото: Global Look Press)

Савременом украјинском неонацизму – за разлику од хитлеровског нацизма – Јевреји не представљају главне, егзистенцијалне непријатеље. Да, антисемитизам украјинских неонациста постоји, али су њихов приоритетни, смртни непријатељ ипак „орде са Истока“, то јест Руси. Истовремено, то украјинским неонацистима пружа прилику да прикрију своју суштину: „ако наш главни непријатељ нису Јевреји, онда ми нисмо нацисти“.

Током 2014–2015. украјински олигарх Коломојски, Јеврејин, потрошио је десетине милиона долара на формирање и подржавање неонацистичких одреда „Азов“ и „Ајдар“. У јесен 2014. ти неонацисти су постали посланици у Врховној ради Украјине, и тамо формирали међуфракцијску групу коју је контролисао Коломојски. Један од чланова те групе био је шеф „Азова“, неонациста Билецки. Јеврејину-олигарху то нимало није сметало. Узгред, баш Коломојски је био један од оних који су на власт довели Зеленског.

Ефраим Зуроф: Нема сумње да у Украјини постоје неонацисти, то није руска пропаганда

Кад је дошао на власт, Јеврејин Зеленски није распустио „Азов“. Напротив, недавно је командиру „Азова“, неонацисти Прокопенку, додијелио звање хероја Украјине.

Колико год то било жалосно, данас Јеврејин може подржавати неонацисте, тим прије што, као у украјинском случају, Јевреји тим неонацистима не представљају егзистенцијалну пријетњу.

Зеленски и Коломојски 2019. године (Фото: Ukrainian Presidential Press Service/Handout via Reuters)

Наравно, све горе наведено не умањује ни трагедију холокауста ни чињеницу да је за огромну већину Јевреја било каква појава нацизма ужасна и неприхватљива. За огромну већину, али не за Зеленског, Коломојског и њихове европејске обожаваоце.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 13. 4. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

8 replies

 1. Лицемерје се може користити и у племените сврхе , али се не користи ! Ваљда јер је срамно и ружно !

  12
 2. Свуда где стоји реч Јевреј треба да стоји Хазар.
  Тек онда све добија свој смисао.

  20
  4
 3. V. . Zelensky , Kada su objavljeni Pandora papers 2019 godine pokazuje ogromno bogastvo. Ova istetovirana nakaza na fotografiju, bice srecan da ostane ziv. V. Zelensky, u obracanju Knesset, nije bas bio dobro prihvacen medju svojim sunarodnicima.

  16
  1
 4. Па и Сорош је Јеврејин који је, лажно се представљајући, као 14 год стајао уз СС службеника и радио као члан комисије за пописивање отете јеврејске имовине.
  Он то није ни негирао. Једино што је рекао то је да би то неко други свакако радио да он није.
  Има Јевреја и јевреја.

  15
 5. Зеленски је Јеврејин и марионета “изабраних”, али шта је са Путином и осталим тзв. “лидерима” данашњице? Постоји снимак на којем се директор светског економског форума (СЕФ) Клаус Шваб (који пропагира тзв. Велики ресет-Једну светску владу, трансхуманизам-чиповање људи, интернет тела… ) јавно хвали да је поред Меркел, Себастиана Курца, Џастина Тридоа и осталих актуелних и бивших Западних “лидера” школу СЕФ похађао и сам В. В. Путин. С друге стране амерички “председници”, укључујући наравно и Бајдена, редовно и јавно у Белу кућу примају чланове јеврејске сатанистичке секте Хабад Лубавич, а то исто чини и Путин с обзиром да је рабин Хабада Берл Лазар радо виђен гост у Кремљу. Присутна су мишљења да је после корона представе рат у Украјини само следећа фаза тзв. Великог ресета и позоришне представе на светској сцени где су Зеленски, Бајден, Путин… само марионете и лутке на концима јеврејског фиктивног капитала-господара новца. Или једноставно речено елите (видљиве и невидљиве) су у договору, нису народне већ напротив воде рат против гомиле-масе стварајући фикцију сукоба Истока и Запада што заједно са тзв. пандемијама, “природним” катастрофама-ХААРП, глађу… води ка глобалној депопулацији и стварању једне Светске владе са дигиталним-чипованим робовима у глобалном електронском логору који би били контролисаним путем вештачке интелигенције.

  5
  2
 6. Питање на које нема одговора је: како то да се моћни јеврејски лоби у Америци и западном свету није заузео у 2.св.рату за европске Јевреје? Могао је да их откупи од Хитлера, по испреговараној цени?! Западу није био проблем да наручи геноцид Срба и Руса, али чуди план за уништење Јевреја – као да је прекоморским Јеврејима то због нечега требало?

 7. @dulebg

  Da bi sklopio celu sliku potrebni su ti mnogi drugi nedostajuci elementi ukljucujuci i proveru/odustajanje od nekih koji trenutno vaze kao aksiomi.

 8. Cesto pisem(o) o falsifikovanju I skrivanju istinite srpske istorije. Da vidimo neke druge slucajeve. U prikazu knjige ‘Breaking the Spell’ (The Holocaust: Myth and Reality, Overview of the book by Dr. Nicholas Kollerstrom) prikazivac (Antony Black) izmedju ostalog pise (ostatak je na sledecem linku):

  https://www.unz.com/article/breaking-the-spell/

  “Неколико месеци након ослобађања и окупације Аушвица од стране Совјета у јануару 1945. године, совјетски лист Правда објавио је запањујући укупан број од око четири милиона људи који су умрли у логору. Ова цифра је брзо интегрисана у Нирнбершко суђење без даљег одлагања. Али онда је 1989. године совјетски председник Горбачов објавио такозване „Књиге смрти“. Ови документи, које су Совјети заробили из Аушвица, састојали су се од око 46 томова у којима су каталогизирани појединачни умрлицe оних који су умрли у Аушвицу – око 69.000 особа. Не четири милиона, већ шездесет девет хиљада – од којих су око двадесет девет хиљада били Јевреји, а остали су били мешавина других етничких група и националности…”

  6
  1

Оставите коментар