Аналена Бербок: Ако Србија жели чланство кључно да подржи санкције Русији

Србији бих поручила, ако желите постати чланица, кључно је у овом тренуцима подржати спољну политику ЕУ, и тако и санкције, рекла шефица немачке дипломатије

Александар Вучић и Аналена Бербок у Београду (Фото: Инстаграм/@buducnostsrbijeav)

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок рекла је да рат у Украјини има за циљ и поделу Европе, и да је важно да Европску унију подрже земље које су на путу ка чланству. Посебно је поручила да би Србија требало да подржи спољну политику Брисела, а тиме и санкције Русији.

Аналена Бербок је, у изјави новинарима након седнице шефова дипломатија ЕУ у Луксембургу, пренела да је разговарано о томе да је у овом тренутку посебно важно подржати не само Украјину, већ и све друге земље које виде своју будућност у ЕУ, посебно Западни Балкан.

„Кључно је да не разочарамо земље које виде своју будућност у ЕУ и испунимо наше обећање о чланству. То важи пре свега за Западни Балкан, посебно за Северну Македонију и Албанију. Наша је одговорност да у овој половини године отворимо приступне преговоре са тим земљама“, поручила је Бербокова.

Аналена Бербок: Косово урадило своје, сада ЕУ треба да уради свој део о либерализацији виза

Бербокова је навела и да је имала билатерални разговор са бугарском колегиницом и да су се сагласиле да је најважније да у овој ситуацији започне приступни процес за Скопље и Тирану.

Изразила је наду да ће Бугарска брзо решити сва питања која су с тим у вези отворена.

Додала је да исто важи за остале земље Западног Балкана, које су ових дана и недеља показале јасно да своју будућност виде у ЕУ, а од којих је већина подржала санкције ЕУ.

Аналена Бербок у Београду: Немачка и Србија нису хтеле рат, на то се одлучио Путин

Србији је поручила да ако жели да постане чланица Уније треба да подржи спољну политику ЕУ.

„Србији бих поручила, ако желите постати чланица, чему тежите, кључно је у овом тренуцима подржати спољну политику ЕУ, и тако и санкције“, закључила је шефица немачке дипломатије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТС, 11. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. Па наравно. Све је одавно јасно: Ако желите да будете са сатаном, морате се одрећи Христа.
  Господе спаси народ Твој!

  34
 2. Очигледно, проблем германизма није успешно, спроведен у дело.

  25
 3. Poruka je jasna; Prvo na listu (Rusiji) neprijateljskih zemalja, pa onda (more bit’ bidne, more bit’ ne bidne, akobogda) članstvo. Sikter more!.

  31
 4. Nadam se da niko nije zaboravio istoriju, Nemacka da vam odredjuje sta cete da radite? Pokupovali fabrike u Srbiji, nasi ljudi rade kao robovi i sad jos da kazu sta da se dalje radi? Jel u narodu ostalo trunke savesti? Okrenemo li se protiv Rusije, bice to smrtna kazna duga i jadna. Drugo, ovo uopste nije rat izmedju Rusije i Ukrajine nego rat izmedju Amerike i Rusije. Mnogo amerikance briga za Ukrajinu, njima je cilj unistiti Rusiju jel podsticu porodicu, ne podrzavaju pedere, lezbejke i ostale nakaze.

  11
 5. Gospodin ako nije mogao da izdrzi pritiske, sto nije dao ostavku pa neka dodje neko ko je kadar da izdrzi pritisak, ali zeleni dolari lepsi, bolji, a uskoro ce moci da ih koristi kao toalet papir.

  11

Оставите коментар