Белорусија објавила списак непријатељских земаља

Осим земаља чланица ЕУ на листи је још 12 држава – САД, Велика Британија, Аустралија, Канада, Норвешка, Нови Зеланд, Албанија, Исланд, Северна Македонија, Лихтенштајн, Црна Гора и Швајцарска

Извор: НСПМ

МИНСК Влада Белорусије одобрила је списак, како је наведено, непријатељских земаља, а резолуција Савета министара о томе објављена је данас на Националном правном интернет порталу, јавља агенција Интерфакс.

На листи је, осим земаља чланица ЕУ, још 12 држава – САД, Велика Британија, Аустралија, Канада, Норвешка, Нови Зеланд, Албанија, Исланд, Северна Македонија, Лихтенштајн, Црна Гора и Швајцарска, преноси Танјуг.

Одлука ступа на снагу даном званичног објављивања.

Lukašenko: Belorusija izvela specijalnu operaciju u Ukrajini

Председник Белорусије Александар Лукашенко јуче је потписао указ који има за циљ, како је наведено, „заштиту националних привредних субјеката од задужења средстава са њихових рачуна на захтев резидената страних држава који врше непријатељске радње против белоруских правних или физичких лица”.

Белорусија не учествује у војној интервенцији Русије у Украјини, али је подржава и на удару је низа санкција западних земаља.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

Оставите коментар