Виктор Орбан: Не свиђа нам се идеја да искључимо јефтини руски гас да бисмо имали скупи амерички

Реч није о томе да је потребно да обучемо џемпер и мало заврнемо грејање, већ је реч о томе да ако из Русије нема енергената, онда их нема ни у Мађарској. То је питање функционисања економије, рекао мађарски премијер

Виктор Орбан (Фото: REUTERS/Laszlo Balogh)

Мађарска нема намеру да се одрекне руских енергената јер је то услов за функционисање економије у земљи и од неће бити од помоћи да се само „обуче џемпер“, као што предлажу на Западу, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

„Реч није о томе да је потребно да обучемо џемпер и мало заврнемо грејање, како сматрају неки на Западу или да платимо неколико форинти више за гас или на пумпама. Већ је реч о томе да ако из Русије нема енергената, онда их нема ни у Мађарској. То је питање функционисања или нефункционисања економије“, рекао је Орбан за мађарски радио „Кошут“.

Њемачка: Ко хоће да нашкоди Путину, некʼ смањи гријање или „Смрзавајте се за Украјину”

Према његовим речима, многе европске државе немају излаз на море и то не представља њихов избор, тако да није реално да се руски гас замени америчким течним гасом.

„Нама не одговара да постоји јефтина руска енергија, гас, да га ми искључујемо и уместо тога узимамо скуп амерички гас. То је дивна идеја сама по себи, али не знам како течни природни гас, који се бродом превози морем, може да дође до Мађарске. Сматрам да је то апсурдно“, навео је он.

Раније је Орбан изјавио да Мађарска неће уводити санкције на руски гас или нафту, јер би то довело до проблема у мађарској економији.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Viktor se USUĐUJE da “kritikuje” zakone TURBO KAPITALIZMA, propisane od Anglo-Američke
  BIBLIJSKE SVETE NAREDBE I PRAVILA a to je:

  Pravilo 1.
  Kupuj JEFTINO i KVALITETNO.

  Pravilo 2.
  Samo AKO je MOJE.

  Pravilo 3.
  Tržište je za BUDALE.

  Pravilo 4.
  Monopol, to sam JA.

  Pravilo 5.
  NE MISLI.

  Pravilo 6.
  Ja sam PRAVILO.

  NAPRAVIO.

  DA SE IGRAM.

  “SLOBODNOG DEMOKRATSKOG TRŽIŠTA”

  PO MOM PRAVILU.

  SVIH PRAVILA.

  NA SVETU.

  5
  1

Оставите коментар