Жерар Депардје: Руски народ није одговоран за луде испаде Владимира Путина

Откако је добио руско држављанство, Депардје је често хвалио земљу, називајући је „великом демократијом“ и хвалећи Путина. Од почетка рата у Украјини, глумац је исказао своје противљење руској интервенцији

Жерар Депардје (Фото: Anne-Christine Poujoulat/AFP)

Глумац Жерар Депардје осудио је „луде, неприхватљиве испаде“ руског председника Владимира Путина у Украјини.

„Руски народ није одговоран за луде, неприхватљиве испаде својих вођа попут Владимира Путина“, рекао је он у изјави за АФП, преноси Нова.рс.

Депардје је напустио родну Француску и узео руско држављанство 2013. у знак протеста против предложеног повећања пореза богатима у његовој домовини.

Откако је добио руско држављанство, Депардје је често хвалио земљу, називајући је „великом демократијом“ и хвалећи Путина.

Без обзира на то, од момента када је почео рат у Украјини, глумац је исказао своје противљење руској инвазији.

Недавно је најавио да ће сав приход од три концерта у Паризу од петка надаље дати „украјинским жртвама овог трагичног братоубилачког рата“.

Опрема: Стање ствари

(N1, 1. 4. 2022)

Дмитриј Песков: Депардје не разуме шта се дешава у Украјини

Депардје једва да разуме шта је бомбардовање цивила, тешко да зна за националистичке елементе, рекао портпарол Кремља

Жерар Депардје и Владимир Путин (Архивска фотографија: Mikhail Klimentyev/AFP/Profimedia)

МОСКВА Портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио је да глумац Жерар Депардје не разуме потпуно шта се дешава у Украјини, јер није удубљен у политичку агенду, додајући да је руска страна, ако је потребно, спремна да му објасни како стоје ствари, преноси Танјуг.

Претходно су медији пренели да је Депардје, који је добио руско држављанство, изјавио да Руси нису одговорни за поступке лидера своје земље Владимира Путина.

„Депардје не разуме шта се десило у Украјини 2014. године, не разуме шта су споразуми из Минска, не разуме шта су Доњецк и Луганск. Он једва да разуме шта је бомбардовање цивила, тешко да зна за националистичке елементе”, рекао је Песков, преноси РИА Новости.

Додао је да је Москва спремна, ако је потребно и ако Депардје жели, да му то објасни како би боље разумео.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 4. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Депардје није достојан коментара.

  15
  1
 2. Током протеклих недеља рата на истоку, а на основу „информација“ у различитим формама(текстови и видео прилози) из слободних извора и са разних страна, покушао сам да склопим неку своју (делимичну)слику актуелних дешавања, самим тим, не нужно и тачну, али.. Прво, мислим да је председник Рф овим,(упишите по жељи, већ како мислите.. ) ако је већ хтео да „релаксира“ окружење Рф од уплива нежељеног савеза, кога је сада буквално реанимирао, добрано закаснио.. Бар осам година.. Све је могло да прође без разарања и са занемарљивим бројем жртава, док је још господин Јанукович „седео“ у Кијеву. Не знам да ли је Украјина тада била чланица ОДКБа, али је почетком „мајдана“, на позив тадашњег председника, могао да буде примењен „казахстански модел“ позивањем снага Рф и других чланица организације на смиривање споља диригованих немира у земљи. Да ли то тада није урађено, да се не би кварили односи(разни енергетски и бизнис аранжмани) са партњорами у западној Европи, не знам, али да се много више морало и могло урадити у Украјини, морало је. Непредузимањем (сем што је извукао свог човека) Кремљ је гурнуо Украјину онима које је персонификовала Нуландова, и „ушао у погрешан воз“ активностима на Криму и у Донбасу, идући тако на руку новом режиму у Кијеву коме је дао вишегодишњи материјал за радикализацију и индоктринацију јавног мњења која је последњим дешавањима накнадно подигнута за неколико „октава“.. Лепшег поклона за Кијев и његове менторе није могло бити, тек, сви мостови са браћом на истоку биће покидани.. Друго, испоставило се да фамозни „нацистички батаљони“ постоје само у медијима, док на бојиштима са којима их поменути доводе у везу, не да их нема, него скоро да нема ни Украјинаца, већ неких, због отежавања идентификације, тешко наоружаних брадатих ликова које бих најпре приписао америчким „академцима“, што и објашњава због чега на неким важним правцима снаге Рф, регрутно – уговорног састава, од почетка „багују“, те се морао укључити и „вагнер“, опет с неизвесним исходом, обзиром на „скор“ из Сирије.. Пре неколико месеци једна кратка вест у домаћој штампи прошла је вероватно за већину незапажено, наиме, Американци су се у име Македонаца захвалили Грцима на дотадашњем ерполисингу, да би потом на скопски Петровец слетео „авакс“ и један „ф“ УСАФа.. Закључите сами колико „летећи штаб“ пројектован за координацију борбених дејстава има везе са цивилним саобраћајем и ерполисингом, и већ тада ми је било јасно да се нешто велико спрема.. Да, мислим да је Путин „одиграо“ лоше а и озбиљно закаснио, јер ови не да су одавно „у дворишту“, већ „лупају на врата“.. Човек који има највише разлога да се замисли над свим овим је онај други Сергеј, с којим се „не разговара“.. Ех, а с ким сада он да разговара?

  4
  13
 3. @морава

  А шта ако империја не може да се подигне из пепела за 14 година и није била спремна?

  8
  1
 4. Власина А сада је спремна? Ако ни после месец дана не можеш да успоставиш контролу ваздушног простора над таргетираном територијом, војници кажу да си онда на копну у проблему. Овај потез Кремља је изнуђен временским цајтнотом јер је Украјина била пред пуноправним чланством у НАТО. А из виђеног претходних недеља очигледно је да је НАТО тамо већ „дебело“ уклопљен у структуре ВСУ. Упутно је запитати се и ко доноси одлуке у врху ВСУ и координира активностима на терену? Украјинци? Па можда и не.. Да, мислим и даље да је Путин закаснио, зато ће све бити теже и са неизвесним исходом, или како смо од захвата целе државе стигли (само) до Донбаса.. Но, тек је почело, а и у нади да ће се брзо завршити, видећемо колико ће се „захватити“..

  2
  2

Оставите коментар