Јунајтед група донира милион евра помоћи Украјини

Јунајтед група је шокирана и ужаснута разарањем које наставља да се наноси Украјини и њеним грађанима. Саосећамо се са невиним жртвама овог рата и свима који су њиме погођени, наводи се саопштењу

Извор: N1

Јунајтед група, водећи телекомуникациони и медијски оператор у Југоисточној Европи, објавила је да донира укупно милион евра помоћи која ће бити упућена за две хуманитарне организације у Украјини, саопштила је та компанија.

Новац ће, како се додаје, бити дониран Међународном медицинском корпусу, за пружање прве помоћи и хитне медицинске неге и Bright Kids Charity, украјинској организацији посвећеној пружању помоћи болесној, угроженој и деци са инвалидитетом.

„Јунајтед група је шокирана и ужаснута разарањем које наставља да се наноси Украјини и њеним грађанима. Саосећамо се са невиним жртвама овог рата и свима који су њиме погођени“, наводи се саопштењу.

„Ништа на овом свету није вредније од људског живота, а наша најважнија дужност као људских бића је да учинимо све што је у нашој моћи да одржимо мир. Као Украјинка чија је породица још увек тамо, овај рат је за мене и лична трагедија”, рекла је Викторија Боклаг, извршна директорка Јунајтед групе.

Донација Групе је, истиче се у саопштењу, упућена са циљем да помогне онима који су највише погођени ратом, избеглицама, породицама које нису могле да побегну од ратних сукоба и деци у институцијама, као што су сиротишта и болнице.

Новац ће се користити за обезбеђивање основних животних потреба, хране и склоништа за цивиле, посебно породице са децом.

„Донацију Јунајтед групе прате и друге иницијативе за подршку жртвама рата у Украјини. Група и компаније које послују у оквиру ње организовале су акције прикупљања новца и преко потребних залиха, обезбедиле су телефонске картице и мобилне WiFi рутере за избеглице, као и бесплатне позиве Украјини са фиксних и мобилних мрежа Јунајтед групе како би у сваком тренутку избеглицама и нашим корисницима омогућили контакте са члановима породице и пријатељима“, наведено је у саопштењу.

У оквиру Јунајтед групе послује и Телевизија N1.

Опрема: Стање ствари

(N1, 31. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Добри неки људи. Штета што нису постојали 1999. Колико би нам тада било лакше да пребродимо страдање….

  2. @Зоран
    “…Штета што нису постојали 1999….”

    Јесу, постојали су, под именом глобалне канцерогене инфотровачнице CNN.

    CNN канцер је одскора, несметано и јавно метастазирао у локална гласила на језику домородаца, становника неоколонијалних територија, као што су Кроација, БиХ, Нова Мак. Србија, У-крајина и ини.

Оставите коментар