Лари Џејкобс: Бајден добио заиста проклети председнички мандат

Немилосрдни ковид-19, инфлација која измиче контроли његове администрације, цене енергије су нагло порасле, рекао проф. Џејкобс о првих 14 месеци председничког мандата Џозефа Бајдена

Џо Бајден (Извор: Факти)

За само 14 месеци на положају председника Сједињених Држава, Џо Бајден се суочио са многим искушењима – од пандемије корона вируса до инфлације, од руске специјалне операције у Украјини до поскупљења бензина и других енергената – оценио је лондонски дневни лист The Guardian.

И цитирао речи Ларија Џејкобса, директора Центра за политичке и управљачке студије на Универзитету у Минесоти:

„Бајден је добио заиста проклети председнички мандат. Заустављен је немилосрдни ковид-19, инфлација је измакла контроли његове администрације, а цене енергије су нагло порасле. Да, бирачи који би да напуне резервоаре својих аутомобила не желе да на то троше стотине долара”.

Изглед чланка у Гардијану

Један од водећих америчких републиканаца – Мич Меконел – оптужио је Бајдена води крајње неспособну политику и да нема право да криви за неуспехе свих 14 месеци своје владавине криви догађаје у последње три недеље у свету:

„Нико неће прихватити настојање демократа да кривицу за 14 месеци своје неуспешне политике пребаце на тронедељну кризу у Европи. Инфлација и цене гаса су скочиле у небо и нанеле штету породицама много пре краја прошлог месеца. Бела кућа треба да престане да негира сопствене грешке и почне да их исправља”.

Бивши амерички председник Доналд Трамп критиковао је 19. марта Бајдена да није у стању да реши украјинску кризу из страха од Русије и њеног нуклеарног арсенала.

Оптужбе на Бајденов рачун изнео је на митингу својих присталица на Флориди.

Опрема: Стање ствари

(Факти, 20. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. https://www.dailymail.co.uk/news/article-10655343/This-man-remain-power-Biden-says-Putin.html. White house ispravlja sta je Joe Biden rekao, sta to znaci? Strah? Rusija pobedjuje?

Оставите коментар