Борис Џонсон: Можемо ли спречити Путина да користи резерве злата?

Морамо да урадимо више. И морамо да урадимо више економски. Да ли можемо да учинимо више да га спречимо да користи своје резерве злата, на пример, уз његове новчане резерве?, упитао британски премијер

Борис Џонсон (Извор: РТС)

ЛОНДОН – Велика Британија и њени западни савезници појачаће економски притисак на Русију, и разматрају да ли је могуће урадити више како би се руски председник Владимир Путин спречио да приступи својим резервама злата, изјавио је данас британски премијер Борис Џонсон уочи самита НАТО у Бриселу, преноси Танјуг.

Он је за Ел-Би-Си рекао да је Путин већ прешао црвену линију и да би требало да се појави пред Међународним кривичним трибуналом у Хагу, преноси Ројтерс.

Рајли Вагаман: Зашто Русија шаље авионе пуне злата за Лондон

„Морамо да урадимо више. И морамо да урадимо више економски. Да ли можемо да учинимо више да га спречимо да користи своје резерве злата, на пример, уз његове новчане резерве?”, упитао је Џонсон.

Он је оценио да што се већи притисак сада изврши, посредно када су у питању ствари попут злата, „више ћемо моћи да скратимо рат”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Борисе, Борисе и ја сам знатоЖељан.
  Математичарске радње и радњице ми нису јача страна па се обраћам теби ако ниси презаузет.
  Колико би Посејдона било довољно да се острво Албионово потопи са рецимо 10-так метара воде да би пливали са рибама? Подразумева се хуманитарно и милосрдно испаљивање.
  Научили сте нас вашим вредностима од 1941 до дана данашњег.
  Хвала унапред и Живела Света Мајка Русија.

  15
 2. Кaкo сaмo кмечи ******* *******?!
  Нaрaвнo дa је бoл неиздржив, кaд ти Цaр, уместo клемпaвих ушију, зaврће *****!

  14

Оставите коментар