Мило Ђукановић: Нова влада „пролазна станица“, ускоро ће ДПС бити стожер државне политике

Више нико нема право на илузије. Постоји само једно одговорно домаћинство у држави, а то је ДПС са својим партнерима, нагласио предсједник Црне Горе и Демократске партије социјалиста

Мило Ђукановић (Фото: in4s.net)

Више нико нема право на илузије. Постоји само једно одговорно домаћинство у држави, а то је ДПС са својим партнерима – нагласио је он

Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић казао је вечерас у Беранама да ће ДПС и партнери (СД и Бошњачка странка) бити важни чиниоци нове власти, те да се ни једна одлука неће моћи донијети без њих.

Овом искуству се приближава крај, оно што је добра вијест је да је клеронационалистичка влада изгубила повјерење и да су сада у завршници консултација о избору нове владе. Каква год та влада била, партије ће бити веома важни чиниоци ове владе и да се ни једна одлука неће моћи донијети без нас. Како се год ова влада звала, сигуран сам да ће бити пролазна станица и да неће трајати дуже од годину и да ћемо доћи до тренутка када ће ДПС са партнерима бити стожер државне политике Црне Горе – казао је он на конвенцији ДПС-а у Беранама.

Мило Ђукановић дао Дритану Абазовићу мандат за формирање нове Владе Црне Горе

Он је истакао и да је претходни период показао да промјена власти сама по себи не значи напредак.

Колико год једна власт буде добра, када дође нова, претпостављате да људи нијесу погријешили. Код нас се показало да је промјена власти донијела све најгоре што већина грађана није могла да замисли ни у најружнијим сновима. ДПС је са својим партнерима дозволила себи и одређене слабости које су у лепези разлога допринијели томе да 30. августа дође до промјене власти, да они који ни по чему нису заслужили да добију шансу да дођу на власт. Промијена власти не значи увијек добро, то је показало да Црној Гори која је крхка нема квалитетних алтернатива, срећа би била да у ЦГ постоје квалитетне алтернативе – казао је Ђукановић.

Ник Ђељошај: Албанац Дритан Абазовић мандатар – победа грађанске Црне Горе

Како је додао, показало се да у Црној Гори нема потенцијала и алтернативних рјешења, а у нашем случају промјена власти може да доведе у питање све вриједности које су годинама градили.

То је слично и у земљама региона, ту се још нијесу направиле добре алтернативе. Знајући ко нам је алтернатива, не смијемо дозволити слабости, јер кад их покажете, доводите све у питање. Више нико нема право на илузије. Постоји само једно одговорно домаћинство у држави, а то је ДПС са својим партнерима – нагласио је он.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 23. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Da vam je neko rekao da će 24.03.2022 godine, u
  Crnoj Gori tojest Milogori, šiptar biti
  PREŠJEDNIK vlade, i da će ĆUTATI na dan posle 23 godine kada ispada da su se SAMI BOMBARDOVALI,
  jer su postali članovi ALIJANSE ZLA, vi biste rekli:
  Ajde ne bulazni.
  Samo polako, prirediće šiptar i milo još ČUDA,
  KA po REŠEPTU glumca iz UKRO-kijeva.
  I oni su u produkciji Bull shitt production.

  2
  1

Оставите коментар