Александар Вучић: Зашто ЕУ као 1999. не изврши агресију на Русију?

Што ви, тако морални и принципијелни, не извршите агресију на Русију и не уђете у Украјину да је заштитите? Морал је важна категорија у политици, поручио европским званичницима председник Србије

Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Председник Александар Вучић поставио је данас јавно питање за европске званичнике, који говоре да је питање увођења санкција Русији сада не економско већ морално питање, на кога је то Србија 1999. године извршила агресију и зашто сада не изврше агресију на Русију.

„Можда је боље за нашу земљу да будем господар неизговорених речи, него слуга онога што бих рекао”, рекао је Вучић, преноси Танјуг, додајући да Србија 1999. године ни на кога није извршила агресију, па је опет 19 земаља НАТО извршило агресију на нашу земљу.

НАТО агресија (Фото: Н. Фифић)

Вучић је поручио:

„Што ви тако морални и принципијелни не извршите агресију на Русију и не уђете у Украјину да је заштитите? Морал је важна категорија у политици, али морала не можете један дан се држите, а други дан да и не буде тако важан”.

Навео је иронично да верује да су људи из ЕУ много паметнији и да је ЕУ већа и боља у свему.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. И прѣко којег мегафона је „прѣдсѣдник“ упутио питање и прѣкоре европским званичницима? Прѣко Дојче веле, Би-би-сија, Фигароа? Ах, прѣко листа „Политика“! Онда ништа…

 2. Немојте тако госн’ @Гремлин, озбиљно је то гласило.

  Погледајте само „Политикине“ извештаје из Украјине који су пренети овде на СС. Зар нисте приметили колико је труда унето у камуфлирање извештавањa са фронта у војно-неутрално?

  По правилу нема ни дописника са лица места а ни извори се не наводе. Запитам се понекад да ли их пишу унапред, да ли их уопште пишу људи или им је само преписивање/умножавање НАТО … опростите: дато.

  Да не дужим: камуфлирају се као ја кад пишем коментаре, као Милићка у дипломатију, као РТС у … ма РТС се више и не камуфлира – поприлично лоше. Но све се то плаћа а и стожеру ипак завршава неки промиџбени посао па се за сада сви праве невешти. Видећемо како ће известити са вечерашњег окупљања испред генералштаба, то ће бити прави изазов (ако уопште и пошаљу извештача на лице места).

  А можда је и тај извештај већ написан?

  Свако добро.

Оставите коментар