Протојереј Андреј Ткачов: Украјина је Русија, Црна Гора је Србија

Црна Гора је желела да се отцепи од Србије, и као што и код нас одједном Украјина више није Русија, ни Црна Гора више није Србија. Црна Гора јесте Србија

Протојереј Андреј Ткачов (Извор: Снимак екрана)

У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Здраво браћо и сестре. Слава нашем Створитељу, слава нашем Искупитељу у Духу Светом. Амин.

У рубрици „Идите и погледајте“ данас ћемо вам понудити филм Јулије Бочарове, документарац под називом Ластавице Христове. Завршен је 2021. године, а током Недеље Православља ево нас на прагу његовог приказивања на великим екранима. Дакле, он је врло актуелан. Ово је прича о малој, али веома поносној и лепој држави Црној Гори. Црногорци су „два пута Срби“, како неки кажу. Они су високи, здрави, зато су добри кошаркаши, јаки и неустрашиви. Они су били предводници српског устанка на Балкану против турске власти. Тамо су православни људи, тамо су велики светитељи Василије Острошки, Петар Цетињски и многи други. Ову су државу отргли од Србије уз помоћ „демократских“ манипулација. Савремена демократија у америчкој интерпретацији је велика лаж. Сатанска лаж је када људи желе једно, али – уз помоћ манипулације – поставља се слој других, проданих, који раде по команди споља и сав народ је под овима проданим душама, и ево ти демократије. И новинари лажови тенденциозно шире лажну пропаганду, по америчком рецепту демократије.

И тако је то било у Црној Гори. Желела је да се отцепи од Србије, и као што и код нас одједном Украјина више није Русија, ни Црна Гора више није Србија. Црна Гора јесте Србија. Крајем 2019. године, 22. децембра, ова компрадорска црногорска врхушка донела је закон о одузимању црквених вредности Српској православној цркви у Црној Гори, и стотине хиљада људи, као на знак и по диктату срца, изашли су на улице са српским заставама и иконама Господа Исуса Христа. Крсни ход и литије биле су истовремено и протестни скупови и демонстрације против овога насиља над српском црквеном прошлости. На челу ове поворке био је почивши митрополит Амфилохије Радовић. Он је водио ове стотине хиљада људи и на основу његове биографије, односно на основу његове приче о себи самом, о својој судбини, о његовом виђењу историје, направљен је филм Јулије Бочарове. Препоручујем за гледање најширем аудиторијуму. За време свог живота блаженопочивши епископ Амфилохије обновио је и изградио 700 храмова Божијих. Размислите о овом броју. Овај филм је, у суштини, посвећен бесмртној моћи православне вере и о томе против кога она ратује. Слава Богу, много се открило. Као што се лимена конзерва отвара скривеним отварачем конзерви, тако и рат својом оштрином открива и разоткрива целину трулежи. Рат ништа не ствара, само разоткрива јунаке и издајнике. Митрополит Амфилохије, царство му небеско, у овом филму каже да рат НАТО-а против нас траје већ дуго. Југославија је била прва, и, што је Милошевић рекао пре смрти, следећа је Русија. НАТО никада није озбиљно скривао своје планове, да смо непријатељи, а ми смо непријатељи само зато што чувамо благо православне вере. И с друге стране покреће процес Белзебуб и Американци који су му послушни, њихов политички слој руководства, та иста мочвара која није победила Трампа. Ми можемо да разумемо или не разумемо – али боље би било да разумемо – да је иза наших леђа Господ Исус Христос и сви свети с њим и управо је то разлог за рат, јер баш то љути онај део ове сатанске васељене, која се бори на страни Белзебуба. О томе је говорио митрополит Амфилохије, о потреби јединства међу православним Русима, Украјинцима, Белорусима. О трагичној судбини Србије, у којој је пала прва жртва глобалне манипулације. О демонизацији српског народа, о окупацији Косова и проблемима у Црној Гори. О свему овоме говори филм Јулије Бочарове.

Препоручујем да запамтите име Ластавице Христове, филм о митрополиту Амфилохију и његовом погледу на светску историју и данашње дане. То је оно што данас препоручујем у рубрици „Иди и погледај“.

С нама је Бог, разумите, незнабошци, и покорите се, јер је с нама Бог. Од страха се не плашимо и не збуњујемо, јер је с нама Бог. Збогом.

Са руског посрбила: Јелица Ћирика


ИСПРАВКА: Уместо прве реченице последњег пасуса „Бог је с нама, разумите језике и покајте се, јер је с нама Бог“ промењено у „С нама је Бог, разумите, незнабошци, и покорите се, јер је с нама Бог“ (пева се на Великом повечерју). Исправљено 23. 3. 2022. у 10:10, хвала коментатору @?)Categories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

6 replies

 1. Mi smo izmedju cekica i nakovnja. Boze, budi s nama!

  7
  1
 2. У име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Здраво браћо и сестре. Слава нашем Створитељу, слава нашем Искупитељу у Духу Светом. Амин.

  Бог је с нама, разумите језике и покајте се, јер је с нама Бог. Од страха се не плашимо и не збуњујемо, јер је с нама Бог.

  „али боље би било да разумемо – да иза наших леђа је Господ Исус Христос “

  Хвала на тексту.

  Куј види и РАЗУМЕ разлику измећу православља, Протестаната (Horney Henry) и Крсташа, пошто воле да пљачкају заједно, рентабилније је.

  Можда је највећи разлог што је православље. ЈЕДИНА монотеистичка религија која ПРИХВАТА оберучке, Духовно и Материјално, брез п********ња, пардон, лицемерја.

  Исус је за робовласнике и бандите оног доба, био опаснији од Осаме, садшњим.

  2
  4
 3. ЦГ јесте Србија и Македонија јесте Србија. Црногорци јесу дизали устанке али их у укупном српству нису водили ни једини подизали јер је устанака било у свим крајевима од Баната након ког су спаљене мошти Свт Саве па јужно до Косова, услед којих устанака и ратова су покренуте две велике сеобе. Таква пропаганда је од Црногораца и направила горде монтенегрине

  21
  1
 4. @Србоје
  Дозволите једну примедбу у вези“разумите језике“. израз „разумејте јазици“ не значи то, не ради се о језицима већ о (паганским) народима.

  9
  1
 5. Rusofilska, nacionalna i Crkvena propaganda. Nije bolest sve što boli! 🤦🏻‍♂️

  3
  17
 6. ? Tako je. Neko je pogresno preveo, ti stihovi glase: S nama je Bog, razumite (to) narodi i pokajte se! Jer je s nama Bog.

Оставите коментар