Глобалисти нишане СПЦ због веза са Русијом: Зар није и Хитлер хапсио патријарха Гаврила и владику Николаја?

Удар на СПЦ која настоји да очува традиционалне вредности нашег друштва, одавно траје, коментарише православни публициста Владимир Димитријевић

Фото: AP Photo/Evgeniy Sofiychuk

Предлог резолуција европарламентараца којом се таргетирају „пријатељи Русије”, пре свих СПЦ, само је конкретизација онога што је Карл Билт, могул европске русофобије, мислио када је 2014. рекао да је Православље највећи непријатељ НАТО и ЕУ.

Резолуцијом Европског парламента којом се осуђују наводни покушаји Русије да инструментализује Српску православну цркву и тако је искористи за стварање напетости на Западном Балкану, до краја су разобличени и интереси и крајњи циљ Запада.

О плановима Запада и ЕУ најбоље говоре њихови званичници.

„Европски парламент је забринут због покушаја Православне цркве у земљама као што су Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, а посебно у њеном ентитету Републици Српској, да промовишу Русију као заштитницу традиционалних породичних вредности и учвршћује односе између државе и цркве”, стоји у предлогу Резолуције о спољном уплитању у све демократске процесе у ЕУ, укључујући дезинформисање, чији је подносилац Сандра Калниете из Летоније, чланица европских народњака.

Западни удар на СПЦ

Указујући на руски утицај у православним црквама, европски посланици позивају Европску комисију да у случају доказа, предузме мере, између осталог ускраћивањем финансијских средстава или одузимањем лиценци.

Међу 25 потписника овог документа налазе се и представници ЕУ за Балкан – Владимир Билчик и Виола фон Крамон

„Недопустиво” чување породичних вредности

Ко може да одузме лиценцу установи старој осам векова, о чему говори овај претећи памфлет европских посланика, те да ли и на који начин он белодано открива где су прави корени русофобије?

Европски парламент: Забринути смо што СПЦ промовише Русију

У питању је Извештај специјалног Комитета Европског парламента о спољним мешањима у све демократске процесе у ЕУ којим се осуђује Русија за све оно што Запад ради, оцењује Слободан Јанковић, научни сарадник у Институту за међународну политику и привреду.

Све оно што се налази у овом документу, укључујући и тачку 121 у којој се помиње СПЦ и Србија, можемо, каже, да читамо као активности Запада које су усмерене против свих народа на свету, укључујући и наш.

„Они за своја непочинства оптужују Русију али и нашу Цркву која се овде не помиње као СПЦ већ као православна црква у Србији, БиХ и Црној Гори. СПЦ се спочитава ширење лажних вести, руски утицај и то што она Русију промовише као заштитника породичних и традиционалних вредности. А ко је то данас ако не Русија заштитник ових вредности, да није то ЕУ или САД? У истом документу наводи се да је неопходно заштити ЛГБТ права која, како наводе, крше Русија, Кина, Турска и Азербејџан”, каже Јанковић.

Привиђа им се да је СПЦ испостава РПЦ

Удар на СПЦ која настоји да очува традиционалне вредности нашег друштва, одавно траје, коментарише православни публициста Владимир Димитријевић.

Владимир Димитријевић (Фото: Соња Ракочевић)

„Зар Хитлер није наредио хапшење патријарха Гаврила и владике Николаја, зар миротворца патријарха Павла Запад није називао „ратним хушкачем”, зар не покушавају да српске манастире на Косову и Метохији прогласе албанским наслеђем? Њима се привиђа да је СПЦ испостава РПЦ, јер су Срби „мали Руси”. У налету антируске хистерије којој присуствујемо било је само питање тренутка када ће се кренути са „разобличавањем” и новим ударима на Српску Цркву”.

Једина алтернатива потрошеној идеологији Запада

Два су разлога, сматра он, због којих се Српска и Руска православна црква налазе на удару глобалиста.

„Прво, њима је циљ да разбију историјске нације, а да од људи направе гомилу потрошача, а Руска и Српска православна црква су остале једине националне установе које обједињавају јединствени етнички културолошки простор руског света и српских историјских земаља. Тај простор су западни глобалисти деведесетих година разбили стварајући нове вештачке идентитете. Други разлог је што руско и српско православље представљају данас једину истинску алтернативу потрошеној идеологији постмодерног Запада, која није идеологија либерализма већ идеологија диктатуре”.

Запад мрзи руског Христа

На питање где су корени руфособије, Димитријевић каже да је на њих најпрецизније указао Карл Билт који је у православљу видео највећег непријатеља.

Дарко Ристов Ђого: Има Сабора важнијих од вашег „европског”

„Чињеница да је Руска Црква благословила руску државну власт на обнову породичних вредности упркос НАТО пропаганде џендерократије и разградње природне породице, Билтовим речима даје на уверљивости. Западни безбожници мрзе „рускога Христа” (израз Тина Ујевића). Зато је патријарх Вартоломеј, са америчким „бефелом” и по НАТО налогу, изазвао најстрашнији раскол на Украјини и завадио православне у свету”.

Отворен конкурс за конвертите

У контексту предложене Резолуције и „мера” против СПЦ које она предвиђа, Јанковић каже да се у овом документу позива на подршку приватном сектору, односно капиталу који би пристао да ради по њиховим узусима против конкретно СПЦ и српског националног интереса, као и цивилном друштву, односно невладиним организацијама.
„Када је реч о НВО, део њих постојано овде деценијама ради и против СПЦ и против интереса српског народа и државе. Што се тиче приватног сектора, то је новост. Ако би се ишло на то да се помажу фирме и правна лица која би деловала у складу са жељама и намерама усмереним против СПЦ, то би проширило фронт”.

Позив на јачање пропаганде

Индикативно је, каже он, да се у тачки где се помињу СПЦ и Србија позива на јачање пропаганде, односно, како они кажу, стратешке комуникације. Јасно је, упозорава, да ће се ићи на још већу подршку дезинформацијама, наводно зарад борбе за праве и истините вести али по узусима креатора медија на Западу.

Свакако, закључује Јанковић, улазимо у једну ситуацију где ће антихришћанска природа ЕУ све више долазити до изражаја што ће продубљивати поделе у Унији.

Слободан Јанковић (Фото: Вечерње новости)

„Очекујем наставак дубљих подела и све израженији антиправославни и антисловенски сентимент”.

Наташа Јовановић

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 11. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

 1. Погледао сам актуелно извештавање о избеглицама из Украјине. Углавном се размена (мисли?) «извршава на енглеском». 

  Одвратно ми је са Словеном говорити енглески језик.

  (А то — поготово са Бугарином. А научило Бугарче, па да се покаже. Кажу неке Бугарке недавно „знамо ми и руски…“. Знам да знате, велим.
  Пропричаћете кад затреба.)
   
  Има и онај израз, „Докле стигли Бугари?“. Са и без наводника.
  Братко, про до противруски. Знамо се.  

  „На Шипке все спокойно! “ је израз који је ушао у употребу код Руса. Тиче се описа стања на терену и стварног стања на описаном терену.
  Једна слика, триптих, има то име. Ево друге истог аутора.
  Сликар Рус (Василий Васильевич Верещагин) је дело дао након ослобођења Бугара, посебна прича је о поводу и личној емоцији Васиљевичевој.

  #
  https://www.pravmir.ru/wp-content/uploads/2016/02/NA-SHIPKE-600×283.jpg 

  за читање, требаће,

  …“я́ко сы́нове вѣ́ка сего́ мудрѣ́йши па́че сыно́въ свѣ́та въ ро́дѣ свое́мъ су́ть.“  
  (Евангелие по Луке 16.)

  6
  1

Оставите коментар