Предраг Васиљевић: Дошао је тај тренутак – Запад захтева од Србије да се ритуално уништи

И један једини народ који ту још одолева цунамију једноумља у ком сви штреберски и истим формулацијама осуђују Русију, јесу Срби у Србији и Републици Српској

Фото: Спутњик/Руслан Кривобок

Дошао је тај тренутак. Тренутак да Србија одбрани своју сувереност, неутралност и достојанство. Тренутак да Србија изабере себе уместо самоуништења. Дошао је дан у коме Србија бира своју будућност.

Званичном Београду испоручен је дефинитивни и готово ултимативни захтев Запада да се потпуно одрекне Русије.

По систему — или сте са нама или против нас — евроатлантски центри захтевају од Србије да осуди специјалну акцију Русије у Донбасу и да се придружи Западним санкцијама против Москве.

Да се Србија одрекне најближег савезника у међународној арени, да се одрекне државе која неодустајно и свуда брани њену територијалну целовитост, да се одрекне земље која је спречила да се Србима на чело утисне жиг геноцидног народа.

Они који су Србију бомбардовали и отели јој 16 одсто територије, захтевају да се Београд одрекне Русије која јој је најјача полуга у одбрани своје духовне и националне постојбине — Косова и Метохије.

Захтевају да се одрекне себе и своје историје. Да се ритуално уништи.

На делу је — тотални освајачки поход Америке и Западних савезника да се криза у Украјини и Донбасу искористи за то да се цео свет окрене против Руске федерације.

Апсолутном медијском агресијом, офанзивом лажи и десантом подметачина, евроатлантска Империја фуриозно и без компромиса насилно намеће мантру о „руском злу”.

Политика: Руски напад са севера, истока и југа

Као у шекспировским обртима, рушиоци и газитељи свих темеља међународног права, маскирани сада у тобожње његове браниоце, праве авет од Русије која је годинама доследно и упорно инсистирала на одбрани међународног поретка.

Пошто су потпирили ватру у Украјини, уништили и спалили све мировне споразуме и принудили Русију на голу одбрану сопственог народа, НАТО „стратези” су решили да и тај свој велики пораз претворе у лажну победу.

Као пијани силеџија који је потпуно остао без снаге да часно разговара, да држи реч и витешки обара руке, НАТО је кренуо да на силу „утерује љубав” слабијих од себе. Да купује лојалност. Да проси за полтронство. Да уцењује како би му се узвратило пријатељство и савезништво.

Важно поприште где Алијанса инсистира на беспоговорном подаништву и безусловној антируској позицији је управо трусни и ужарени Западни Балкан.

И један једини народ који ту још одолева цунамију једноумља у ком сви штреберски и истим формулацијама осуђују Русију, јесу Срби у Србији и Републици Српској.

Извор: Радио Слободна Европа

И зато је НАТО освајачима важно да хитно, неодложно и без остављања маневарског простора — сломи Београд.

Зато им је важно да искористе гужву и да заокруже и дефинитивно присвоје овај део света.

Зато им је неопходно да једним потезом окончају све своје геополитичке задатке на овом простору и да придобију и Србе за своје циљеве.

Србија у петак 25. фебруара треба да донесе одлуку.

Србија вечерас мирно спава јер ће том одлуком да одбрани себе.

Србија зна шта јој је чинити.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 2. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Ma dokle cemo mi Srbi da spasavamo ceo svet a posle nas svi ti spaseni isutiraju i hoce da nas denacifikuju? Ko je ovde jos lud?

    1
    8

Оставите коментар