Тајмс: Вођство Би-Би-Си-ја сматра да је Новак искористио интервју да пошаље „антиваксерску поруку“

Иако су добили ексклузиву и најбољи тенисер света им је указао поверење, „Тајмс” преноси да је у „Би-би-сију” дошло до расправа због интервјуа са Новаком

Новак Ђоковић (Фото: AFP 2022/JORGE FERRARI)

Новак Ђоковић први пут после депортације из Аустралије дао је интервју новинару Амолу Раџану, у којем је открио да још увек не жели да прими вакцину. Не само да је Новак изазвао коментаре колега и светске јавности, већ су његове речи направиле раздор у медијској кући Би-Би-Си за коју је српски ас дао интервју.

Дуго се чекало да се Ђоковић огласи поводом догађаја из Аустралије и немогућности да игра на првом Гренд слему у години, а када је одлучио да то учини новинар Би-Би-Си-ја добио је прилику да га саслуша.

Ипак, иако су добили ексклузиву и најбољи тенисер света им је указао поверење, Тајмс преноси да је у Би-Би-Си-ју дошло до расправа због интервјуа са Новаком.

Наиме, људи који се налазе на врху медијске куће тврде да је интервјуу посредовала ПР агенција Freuds и да је интервју био искоришћен да се упути антиваксерска порука.

„Високо позиционирани људи Би-Би-Си-ја били су љути због интервјуа Амола Раџана са Ђоковићем, тврдећи да се огромна медијска платформа корпорације користи за појачавање антивакс поруке”, пише Тајмс.

Са друге стране, ипак није разјашњено како је дошло до Новаковог интервјуа. Постоје наговештаји да је Freuds договорио интервју за Би-Би-Си, док су се појавили и наводи да се „Би-Би-Си пријавио за интервју као и многи други медији”.

Чињеница је ипак да је једну од водећих речи током преговора имао Ден Роун, спортски уредник који је био у контакту с компанијом „ИМГ” и Новаковим агентом.

Иако је Би-Би-Си одлучио да Новакову поруку дефинише као антиваксерску, први рекет света јасно је назначио да не припада тој групи већ да само тренутно и даље не жели да прими вакцину, али не искључује да би то могло да се догоди у неком тренутку.

Угледни Би-Би-Си није се превише бавио повратком најбољег тенисера на света на терен после скоро три месеца паузе.

Вечерње новости: Исечени делови интервјуа Новака Ђоковића за Би-Би-Си

Скромно су известили о Новаковој победи уз изјаву коју је српски тенисер дао након меча. Из једног угла то и није велико изненађење јер су западни медији често знали да искажу непоштовање према једном од највећих спортиста свих времена.

Са друге стране, врх Би-Би-Си-ја требало би да испоштује Новакову одлуку да речи које је свет чекао да чује проговори управо за ту медијску кућу.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

 1. British Bulshit Corporation, posrbljeno:
  Engleska Fabrika Laži , javlja da sve dok se ne ubodeš najmanje tri puta sa IGLOM,u kojoj je ISTINA, zvana
  vakcina FAJZERICA , i posle toga postaneš :
  KLIMOGLAVAC , nisi čovek sa VREDNOSTIMA , njihovog anglikanskog protenstantskog sveta , a i dobiješ PEČAT , da si ANTI-PROTIVAN.
  Nikada pa ni tada , NEĆE OPROSTITI, Srbinu
  Novaku Đokoviću, što nije postao, Englez , Anglikanac,
  protestant .
  Nikada pa ni tada, NEĆE OPROSTITI, Srbinu Novaku Đokoviću, što je SVOJ .

Оставите коментар