Велики крст реда Светог Шарла за Александра Вучића у Монаку

Уз постројену Гарду и химне две земље, кнез Алберт срдачно је дочекао председника Вучића, а на Кнежевској палати се, због ове посете, уз заставу Монака вијорила и застава Србије

Александар Вучић и кнез Алберт од Монака (Фото: Инстаграм/будућностсрбије)

Kнез Алберт II од Монака уручио је председнику Србије Александру Вучићу највише одликовање ове кнежевине, Велики крст реда Светог Шарла.

„Овај орден је само још један доказ поштовања према нашој Србији и то је оно што њој на понос остаје” , објавио је Вучић на свом профилу на „Инстаграму”.

Вучић, који борави у посети Монаку, објавио је данас да је срећан и поласкан што има прилику да разговара са кнезом Албертом Другим од Монака.

„Срећан сам и поласкан што, као председник Републике Србије, имам прилику да разговарам са кнезом Албертом II од Монака”, навео је Вучић на свом „Инстаграм” налогу, уз фотографије са кнезом Албертом Другим од Монака.

Kнез Алберт II од Монака приредио је свечани ручак у част председника Србије.

„Узајамна опредељеност ка оснаживању наших односа и даљем развоју сарадње у свим областима је велика. Уверен сам да ће разговори које смо водили бити снажан импулс даљем унапређењу односа наше две земље” , написао је Вучић на „Инстаграму”.

Председник Србије је кнезу Алберту поклонио српска вина и ракију, монографију Србије и златовез са дуборезом, ручни рад Марије Јовановић.

До сада су Великим крстом реда Светог Шарла одликовани руски председник Владимир Путин, бивши француски председници Никола Саркози и Франсоа Оланд и бивши генерални секретар УН Бан Ки-Мун.

Велики крст реда Светог Шарла је највише признање које се додељује у Монаку.

Вучић је започео данас своју званичну посету Монаку, а кнез Алберт II приредио му је свечани дочек испред Кнежевске палате.

Уз постројену Гарду и химне две земље, кнез Алберт срдачно је дочекао председника Вучића, а на Кнежевској палати се, због ове посете, уз заставу Монака вијорила и застава Србије.

Након тога, уследио је билатерални сусрет кнеза Алберта и председника Вучића, који ће затим присуствовати и потписивању Оквирног споразума о сарадњи између Србије и Монака.

Са председником Србије у посети Монаку је и министар спољних послова Никола Селаковић.

Свечаном дочеку председника присуствовао је и почасни конзул Србије у Монаку Горан Ђоковић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Nije bas najvise odlikovanje , Stipe Mesic I James Drvosek, su dobile ranijih godina.

Оставите коментар