Александар Вучић: Могли би да се досете да тзв. Косово убаце у НАТО

Имали смо и притиске у Бриселу да дозволимо улазак Косова у УН. Само да знате са каквим се све притисцима суочавамо да бисмо признали Косово, изјавио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић је упозорио да постоји опасност да такозвано Косово буде примљено у НАТО.

“Сви покушавају да натерају Србију да призна Косово. Очекујем да некоме падне на памет да Косово убаце у НАТО и тиме натера да четири земље од пет земаља ЕУ признају независност и тиме натерају и нас да прихватимо то”, рекао је председник Вучић и нагласио да Србија то неће прихватити никад, па чак и да се то оствари.

Он је говорећи о притисцима на Србију у вези са Косовом и Метохијом споменуо и све већи број специјалних изасланика са Запада.

Александар Вучић: Почели притисци на Србију да уведе санкције Русији

“Имамо све више изасланика од Габријела Ескобара, Стјуарта Пича, Мирослава Лајчака до сада немачког изасланика. Они сви шаљу изасланике, али не желе да се Русија умеша у преговоре око Косова. Они би сами све да се договоре и да кажу остало вам је мало времена да признате независност Косова. Ипак, немојте заборавити да сам ја одбио међусобно признање усред Беле куће иако су Американци били фер домаћини. Тамо је најтеже било, усред САД одбити признање. Имали смо и притиске у Бриселу да дозволимо улазак Косова у УН. Само да знате са каквим се све притисцима суочавамо да бисмо признали Косово”, изјавио је Вучић за Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 19. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар