Аустријски политичар о украјинској кризи: Признавање Косова отворило Пандорину кутију

Још се сећам када смо тада ми из Социјалдемократске омладине и мировног покрета због нашег доследног става да је Косово Србија били исмевани, чак и нападани, поручио Давид Штокингер

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Функционер Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) Давид Штокингер оценио је данас поводом украјинске кризе да је признавање једнострано проглашене независности Косова од стране Запада, уз активно учешће Аустрије која је, како каже, кршила своју неутралност – отворило Пандорину кутију.

Штокингер је указао да је признавање Косова створило преседан који је угрозио међународно право и међународне односе.

„Још се сећам када смо тада ми из Социјалдемократске омладине и мировног покрета због нашег доследног става да је Косово Србија били исмевани, чак и нападани. Ми смо тада још знали шта ће уследити. Још једном смо били у праву”, истакао је он на свом Фејсбук профилу.

Давид Штокингер (Извор: Снимак екрана/Дневник)

Сада, како је констатовао, се све враћа лицемерима и ревизионистима историје.

Штокингер је нагласио да је сада важно да се сви напори уложе како би се постигла деескалација.

„Отворени рат није опција како за Русију, тако ни украјински народ. Ако се сагледа развој протеклих година, пре свега недеља и месеци, спознаће се да је Москва натерана у актуелну ситуацију, иако је одлука о признању два региона више него међународно правно упитна”, поручио је он, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар