Мирослав Здравковић: Мртва трка између оваца и Београђана

Да би се освојила власт у Србији потребно је да за победничку опцију гласа око 1,7 милиона гласача, приближно броју оваца у Србији или Београђана

Мирослав Здравковић (Фото: Снимак екрана)

РЗС је објавио саопштење (линк) о броју стоке на дан 1.12.2021. и по овом саопштењу смањен је број говеда за 3%, свиња за 3,9% и коза за 3,6% док је повећан број оваца за 0,6% и живине за 0,7%.

Број говеда је на историјском минимуму док је свиња било мање након Другог светског рата.

Број оваца је био минималан (1.448 хиљада) у 2002. на почетку економске транзиције из санкцијама изоловане земље у потпуно глобализовану економију изложену свим могућим утицајима.

У том процесу глобализације Србије много материјалне штете је направљено, угашени су бивши индустријски гиганти, стотине хиљада људи је остало без посла, шта се све још зло није догодило?

Ипак, овце су се показале као најотпорнија бића на српску економску транзицију.

Милан Простран: Преполовљен сточни фонд у Србији, продаје се и расплодно стадо

У 2002. је било за 128.524 оваца мање од Београђана и ово је била ниска основица те су се у 2004. и у 2007. оне са лакоћом приближиле броју Београђана, али га нису премашиле.

До 2011. године овце су губиле трку и у тој години их је било за 179.121 мање од Београђана.

Ипак, у 2012. се број оваца у Србији нагло повећао и то за великих 175 хиљада. Већ у 2014. је било више оваца а у 2015. је била рекордна разлика у њихову корист (+109.105). А онда су опет почеле да губе трку и у 2016. их је опет било мање, па у 2017. и у 2018. више, да би у 2019. било за 52.056 мање од Београђана.

У 2020. је било 9.867 Београђана више од броја оваца а у 2021. је било 925 оваца више него Београђана у 2020.

Мирослав Здравковић: Рекордан извоз оваца из Србије у 2020. години

Београд је почео да губи ову трку јер механички прилив становника из остатка Србије више није у могућности да неутрализује негативан природни прираштај.

Попис становника у 2022. ће показати да ли је податак о 1.694 хиљада његових становника прецењен. Уколико јесте, то ће значити трајну победу оваца у бројности у односу на Београђане.

П.С. Да би се освојила власт у Србији потребно је да за победничку опцију гласа око 1,7 милиона гласача, приближно броју оваца у Србији или Београђана.Categories: Не само о економији

Tags: , , ,

4 replies

 1. Razmišljanje jednog običnog Srpskog vola , u daljem tekstu , imenom SIVONJA , ( taj sam ja ) , a u vezi :
  Mrtve trke između OVACA ( nadam se Srpskih ) i
  Beograđana ( nadam se isto tako Srpskih ) , a da bi se
  „osvojila vlast “ iliti “ pobednička opcija “ potrebno je :
  da „BIRAČI IZABERU“ u broju „PRIBLIŽNO“ broju
  Srpskih ovaca u Srbiji ili Srpskih Beograđana u Srbiji .
  Svaka SLUČAJNOST sa piscem pripovetke :
  Razmišljanje jednog običnog Srpskog vola sa imenom
  SIVONJA , ovde je NAMERNA .

  12
 2. Без обзира на сатиричан тон текста, кључни пасус по мени је „..Београд је почео да губи ову трку јер механички прилив становника из остатка Србије више није у могућности да неутрализује негативан природни прираштај..“ Главе су нам дошле локалне квази елите(на простору целе екс Ју, сем Сло) уз свесрдну помоћ страног фактора с разних страна.. Западни Балкан се плански празни за некога, видећемо кога.. У Србији живи око седамстопедесетхиљада Цигана(заборавите официјелну бројку, био сам пописивач 2011. и знам да се неки изјашњавају као Срби, плус мешовити бракови(знам за три)) тако да.. Ми смо у ствари сведени на ниво „статистичке грешке“ у сопственој земљи(Срба на целој територији Србије са КиМ, кад се одбију све националне мањине заједно, и онима који се у Војводини нпр. изјашњавају као Црногорци, нема више од четри милиона) само нам то још господин Здравковић није саопштио… 🤣 😂

  12
  2
 3. Само да додам, било је јасно да је враг однео шалу још онда када је онај несрећник почео да доводи удаваче из Албаније за оцвале момке по српским селима, пошто смо претходно „потрошили“ Рускиње и Украјинке.. Тако су, поред поменутих „елита“, пресудну улогу у демографском слому одиграле Срп(б)киње(један субверзивни елемент 🤣) уз свесрдну помоћ сада већ традиционално неодговорног (већег) дела мушке популације.

  12
  1
 4. Уза све дужно поштовање према г-дину Здравковићу, рѣкао бих да његова научна метода садржи озбиљне методолошке мањкавости, те да у свом истраживању исувише преувеличава значај оваца, истоврѣмено занемарујући утѣцај свиња и говеда, чији уплѣв на прѣдстојеће изборе ће, по нашем скромном мишљењу, бити кључан.

  Чудно је да се аутор као на главни, позива на један тако нѣпоуздан извор какав је Републички завод за статистику Србије. Зна се у чијем интересу тај завод ради, а шта у самој ствари ради – то ни Благом Богу нѣје сасвѣм јасно. За коју пак мрачну силу је аутор одрадио ово дискутабилно истраживање – опет нѣ знамо, али смо сигурни да, усхићен његовим резултатима, Вучић може само ђиласнути од срѣће.

  Главна методолошка грѣшка аутора истраживања је у томе што све овце трпа у исти кош. Тачно је да су се овце показале најотпорнијим и према глобалној и према светској транзицији, али никако нѣје свеједно да ли су те овце црне или бѣле.

  Према нашим истраживањима (чију методологију вам нѣћемо открити, јербо је још нѣсмо патентирали, а намѣрни смо да на том патенту згрнемо трилиЈоне), у Бѣоград прѣтежно хрле БѢЛЕ овце, зато што се са Бѣограђанима путем обостране мимикрије и устрѣмљености једнаком типу испаше најбоље поистовѣћују и уклапају до потпуног нѣразликовања тога ко је овца, а ко Бѣограђанин. Проблем је у томе што многе од тѣх бѣлих оваца заправо уопште нѣсу никакве бѣле овце, већ у бѣле овце замаскирана говеда, свиње и козе. Међу говедима преовлађује крупна рогата марва, често у виду мутаната сва три вида, попут нпр. ПАЛМОИДА и ВУ-ЦИ-БАТИНАША.. Што се црних оваца тиче, оне су нѣпоћудне како у својој природној срѣдини, тако и у Бѣограду, па, уколико се већ одлуче за промѣну мѣста боравка, Бѣоград најчешће заобилазе и селе се у свѣм правцима – на Исток, Запад, Сѣвер и Југ, само да им далеко буде лѣпа кућа.

  Према томе, закључак о драстично смањеном броју говеда је потпуно нѣтачан. Говеда, свиње и козе су на историјском максимуму, а особито рогата марва, господо, рогата марва, што је нарочито опасно. Јер, то БОДЕ!

  Што се гласова тиче – што козе нѣ обрсте, прождераће свиње и попасти говеда. Власт ће у сваком случају освојити рогата марва. Бѣле овце ту служе само да буду на броју, а црне – да нѣ буду, јер их ни гласачки списак трпѣти нѣ може.

  5
  1

Оставите коментар