Андрија Мандић: Нећу бити у новој Влади, али Демократски фронт треба да буде

Председник Нове српске демократије рекао да председник Црне Горе Мило Ђукановић игра игру разбијања парламентарне већине и да му ДФ неће бити партнер у томе

Андрија Мандић (Фото: Демократски фронт)

Председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић поручио је да он неће бити део нове црногорске владе, али да ДФ треба да буде у њој.

Вијести преносе да је Мандић то изјавио за Адриа ТВ.

Он је поручио да му је жао што ДФ није имао прилику да буде део извршне власти, јер би, како наводи, видели каква би то била разлика и да ће му бити жао, како је рекао да у „овој новој влади не добијемо ту прилику“.

Осим захтева НСД који подразумевају тражење ванредних избора и техничку владу која би припремила те изборе, Мандић истиче да се Политички савет партије бави и темом заустављања дискриминације српске националне заједнице, којој, како наводи, припада сваки трећи грађанин Црне Горе.

Небојша Медојевић: Хаотично стање у Црној Гори, демонстрације ако дође до издаје

Мандић је додао да председник Црне Горе Мило Ђукановић игра игру разбијања парламентарне већине и да му ДФ неће бити партнер у томе. Он истиче да ће ДФ иницирати разговоре унутар досадашње парламентарне већине, очекује да то ураде и други и каже да је влада Здравка Кривокапића пала због односа унутар ње.

Поручио је да ће се ДФ солидарисати са протестима Демократске Црне Горе.

„Демократска Црна Гора је заказала протест за сутра. Заказали су га као партијски протест, нису се консултовали са нама, нису разговарали да то заједнички организујемо. Ми ћемо, свакако, исказати солидарност, и наши посланици ће отићи да искажу солидарност и тако ћемо показати да смо солидарни у једној неправди која се наноси једној политичкој организацији“, рекао је Мандић.

Он сматра да протести треба да буду народни.

„Да протесте организује Организациони одбор састављен од свих политичких странака, да око захтева протеста треба да се договоримо и да изађемо са конкретним циљевима“, рекао је Мандић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 9. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар