Небојша Медојевић: Хаотично стање у Црној Гори, демонстрације ако дође до издаје

Тешко је говорити о хаотичном стању које се догодило после пада владе од стране издаје једног њеног конституената, рекао председник Покрета за промене 

Небојша Медојевић (Фото: Приватна архива)

ПОДГОРИЦА – Председник Покрета за промене (ПЗП) Небојша Медојевић рекао је да је у Црној Гори хаотично стање након пада владе, да никоме није јасно шта се дешава и да ће, ако буде формирана мањинска Влада гласовима ДПС то сигурно изазвати озбиљну дестабилизацију.

„Ако буде дошло до овакве издаје, једино што нам стоји на располагању јесу организације протеста, демонстрације и све оне легитимне методе борбе како у парламенту тако и на улици”, рекао је Медојевић, преноси Танјуг.

Према његовим речима, ако се формира мањинска Влада гласовима ДПС „то ће сигурно изазвати озбиљну дестабилизацију јер је дошло до прекрајања изборне воље грађана, до издаје, до политичког инжењеринга”.

Смењен председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић

„Тешко је говорити о хаотичном стању које се догодило после пада владе од стране издаје једног њеног конституената тј. преласка партије УРА иза које стоји медијски концерн Вијести из једне парламентарне већине у другу парламентарну већину”, рекао је Медојевић.

Истакавши да се ,„у нормалним демократијама”, када Влада изгуби поверење, организују консултације лидера парламентарних странака и прави се договор о ванредним парламентарним изборима, Медојевић је казао да се у Црној Гори „десио велики идеолошки и политички заокрет од стране представника УРЕ”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар