Украјински министар одбране: У овом тренутку не видим непосредну претњу од Русије

Наводна агресија Русије може да се деси пре или касније, али нема непосредног ризика, поручио Алексеј Резников

Алексеј Резников (Извор: НСПМ)

Украјински министар одбране Алексеј Резников изјавио је у интервјуу италијанској „Републици“ да у овом тренутку не види непосредну претњу од Русије.

Коментаришући свакодневне најаве западних обавештајних служби о скором нападу Русије, Резников је рекао да наводна агресија може да се деси пре или касније, али да нема непосредног ризика.

Прво су говорили да ће бити у јануару, сада говоре у фебруару, а неки кажу да ће се десити на пролеће. Ми нећемо нападати, а уколико будемо нападнути бићемо спремни, казао је Резников, преноси ТАСС.

Он је нагласио да Кијев не припрема никакав план напада на Крим, Лугањск или Доњецк.

Нећемо покренути никакву офанзиву. У Лугањску и Доњецу живе Украјинци и нећемо их угрозити, поручио је Резников.

Дмитриј Песков: „Блумбергова“ грешка о нападу Русије на Украјину – опасна тензија коју изазива Запад

На питање да ли је могућ састанак председника Украјине и Русије Володимира Зеленског и Владимира Путина, он је рекао да мисли да је јесте.

Мислим да је тај састанак могућ. Медијација је потребна, али је најважније да добијемо гаранције за прекид ватре, казао је Резников и додао да је нормандијски формат добра платформа, али да је неопходно да прети неке измене.

Према његовим речима, састанак Зеленског и Путина могао би да се организује у Женеви, Берлину или Варшави, а можда би могао да се одржи и у Истанбулу, с обзиром да је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган понудио да буде посредник.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/НСПМ, 6. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар