Мирослав Здравковић: Турска моћ и руска душа – извоз дронова у Украјину

Како назвати понашање Русије која продаје одбрамбено оружје земљи која своје офанзивно оружје продаје њеним непријатељима

Мирослав Здравковић (Фото: Снимак екрана)

У новембру 2021. извоз дронова из Турске вредео је 62,6 милиона евра а тежио је 92,6 тона. У Украјину је пласирано ових производа за 50,9 милиона евра а у тежини од 80,7 тона док је још вредан спомена био извоз у Етиопију за 10,8 милиона евра тежак 9,8 тона. Било је и симболичних испорука за Мароко и Азербејџан.

Турски дронови су се показали као веома разорни у кратком рату Азербејџана против побуњених Јермена у Нагорно Карабаху. Имали су успешну примену и у Сирији и у Либији. Украјина је на „танком леду“ услед могућег оружаног конфликта који ће прошлост учинити непоновљивом а будућност непредвидивом.

Извор: Макроекономија

Русија се поноси извозом ракетних система С-400 у Турску која је чланица НАТО савеза. Турска се поноси извозом офанзивних дронова који је постигнут чак и у друге чланице савеза коме припада.

Како назвати понашање Русије која продаје одбрамбено оружје земљи која своје офанзивно оружје продаје њеним непријатељима?

Вишак руске душевности производи дефиците у другим областима.

Опрема: Стање ствари

(Макроекономија, 7. 2. 2022)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

4 replies

  1. Из текста: „Вишак руске душевности производи дефиците у другим областима.“

    А дефицит конкретног војног знања и информација са терена производи вишак новинарских произвољности и нагађања.

    8
    8
  2. Како назвати и продају ракетних мотора САДу који је њихов највећи непријатељ и потенцијални нападач ? Како назвати многе нелогичности у руској политици (поготово код нас о томе писати) , а да не будеш проглашен за неког ко „ уједа руку која га храни “ ?

    14
    1
  3. Sve je lako razumljivo kad se pokrene pitanje ili bar pokusa objasniti kako je mali KGB-jac umislio da je DRZAVNIK.

    10
    9
  4. Мислим да наши русофили ти који су у дефициту, јер подцијењују или боље речено уопште не узимају обзир чињеницу да су руска држава и руска духохвност двије дијаметрално супростављене ствари. Стављање знака једнакости између руског народа и државе у којој они живе и изједначавања руске државности са руским стањем духа је опасно и контрапродуктивно генерализовање.

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading