„Епл” прва компанија у свету која вреди три хиљаде милијарди долара

Акције „Епла” су прошле године порасле за скоро 35 процената. Компанија је забележила лани раст потражње за новим моделом ајфон 13 и другим старијим моделима

Извор: Вести.рс

ЊУЈОРК – „Епл” је постао прва светска компанија с тржишном капитализацијом од три билиона (3000 милијарди – примедба Стања ствари) долара, јавља Си-Ен-Ен.

Амерички произвођач ајфона је у понедељак достигао ову магичну границу, када су његове акције накратко порасле за око три процента на нови рекорд свих времена од 182,88 долара, премашивши ниво од 182,85 долара по акцији који је био потребан да достигне капитализацију од 3.000 милијарди долара.

Акције „Епла” су се касније повукле са тог нивоа, преноси Танјуг.

Тржишна вредност Епла је први пут прешла праг од 1.000 милијарди долара у августу 2018, да би у августу 2020. прекорачила два билиона долара.

Вредност компаније „Епл“ ускоро ће премашити целокупни британски БДП

Акције „Епла” су прошле године порасле за скоро 35 процената. Компанија је забележила лани раст потражње за новим моделом ајфон 13 и другим старијим моделима, као и услугама претплате на Епл мјузик, Епл ТВ+, популарни еп стор, итд.

Продаја је порасла за скоро 30 посто на више од 83 милијарде долара током „Епловог” јесењег квартала, који је завршен у септембру. Компанија такође располаже огромним готовинским средствима у износу од 191 милијарду долара.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар