Зоран Милановић: Заложићу се да Косово признају све чланице ЕУ

Бадње вече по Грегоријанском календару Милановић ће провести са припадницима Хрватских оружаних снага у оквиру мисије Кфор на Косову и Метохији

Зоран Милановић (Фото: Tanjug/HINA/DAMIR SENCAR)

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је у Приштини да не разуме земље чланице ЕУ које нису признале Косово, наводећи да ће се лично заложити да се то исправи.

Милановић је на конференцији за новинаре, после састанка са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, рекао да су људи мало информисани о Косову, објавио је „Репортери“.

„Мени лично Косово је драга држава. Косово је земља која ће врло брзо у политичком погледу моћи да се придружи међународним организацијама. Изненађујуће је колико се мало зна о Косову, чак и у земљама ЕУ“, казао је Милановић.

Зоран Милановић: Нисам знао да Србима смета већи број хрватских војника на Косову

Вјоса Османи је изјавила да је са Милановићем разговарала о продубљивању, како је оценила, одличних односа Приштине и Загреба.

„Сматрамо Хрватску великим пријатељем Косова. Захвална сам Хрватској због вакцина које су нам дониране и солидарности у вези са несрећом у Славонском Броду. Наша земља је јасно назначила да је наша визија чланство у евроатлантским структурама, због чега ценимо подршку Хрватске“, рекла је Османијева, пренео је портал „Косово онлајн“.

Милановић је јутрос стигао у дводневну посету Приштини, а најављен је и сусрет са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем. Хрватски председник ће се састати са становницима Јањева, где у највећем броју живе Хрвати.

Бадње вече по Грегоријанском календару Милановић ће провести са припадницима Хрватских оружаних снага у оквиру мисије Кфор на Косову и Метохији.

Опрема: Стање ствари

(Искра, 23. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

4 replies

 1. Ovaj nesoj , pravi I lazljive grimase , pored onoga sto mu izlazi iz usta. On ce uticati na na nekoga

  7
  1
 2. Hrvatska je država koja vodi svoju spoljnu politiku na koju ima apsolutno pravo. Verovatno vodi politiku koja je u njenom interesu. Zašto bi vodila računa o interesima bilo čijih, sem sopstvenih? Mi nemamo pravo da se ljutimo zbog toga.

  1
  10
 3. Jovane, Jovane .
  Bio jednom davno , jedan Jovan i zvao se :
  Jovan bez zemlje.
  Ti si sebe samog prozvao :
  Jovan bez pameti.
  Jovane, pitanje za tebe je:
  Gde je tu tvoj (Srpski) , interes , kada vodiš računa o tuđim.
  Ko je tebi dao „apsolutno pravo“ , da vodiš „sopstvenu“
  politiku i da nama „odrediš“ , da se “ ne ljutimo“ ,
  zbog toga.
  I još nešto , Jovane, Jovane.
  Zašto se ti „brineš“ toliko za
  Šiptaristan , i
  Groznu njihovu , a ne spomenu Majku Srbiju , ni jednom rečju , a o njoj je svo vreme reč. ?????????????

  11
 4. Jovane, lice Milanovica, posmatrala sam strucno, jer se bavim physiognomy, to je nauka da crte lica pokazuju priridu osobe . Primecuje se izmedju ostaloga da ima facu Kao da ce da cmizdri , to je prisutno Mada I Krivokapic poseduje isti izraz. Za mene je to zanimljivo profesijonalno. da Li pripadnost NATO, pravi ta jeziva lica. Srbin Koji pamti odgovorijo ti je drugi razloga.

Оставите коментар