Александар Вучић о споразумима у Тирани: Да овај део Европе буде без граница

Тројица лидера потписала у Тирани Споразум о слободном приступу тржишту рада на Западном Балкану, који ће омогућити увођење јединствене радне дозволе за те три земље

Еди Рама, Зоран Заев и Алексaндар Вучић (Фото: АP/F.Zhurda)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да су споразуми који су данас потписани у Тирани, у оквиру регионалне иницијативе „Отворени Балкан”, нуклеус нечега што ће створити да овај део Европе буде суштински без граница, „и то много пре него што смо мислили”.

„Људи ће се слободније кретати, људи ће имати много више прилика за бизнис, много више прилика за међусобну сарадњу. Ми смо чули глас привредника. Слушали смо српске привреднике, албанске привреднике, македонске привреднике. Са много енергије и са много вере ово радимо, зато што знамо да ћемо тиме да олакшамо нашим грађанима”, поручио је Вучић на Инстаграму, на којем је објавио и снимак посвећен потписивању споразума.

Споразуми који су данас потписани у Тирану, у оквиру иницијативе „Отворени Балкан” практично одмах ступају на снагу, поручили су раније данас председник Србије и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев.

Тројица лидера потписала су данас у Тирани Споразум о слободном приступу тржишту рада на Западном Балкану, који ће омогућити увођење јединствене радне дозволе за те три земље.

Они су потписали и Споразум о повезивању система електронске идентификације грађана Западног Балкана.

Поред тога потписани су Споразум о сарадњи у ветеринарској, фитосанитарној и области безбедности хране и хране за животиње на Западном Балкану, Споразум између Владе Србије и Савета министара Албаније о узајамном признавању одобрења овлашћених привредних субјеката за сигурност и безбедности (АЕОС), као и споразум између Владе Северне Македоније и Савета министара Албаније о узајамном признавању одобрења овлашћених привредних субјеката за сигурност и безбедности (АЕОС) и Споразум о сарадњи акредитационих тела три земље.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

3 replies

  1. Ipak on u glavi nije sasvim cist. Sa kime se on hvata u kolo? Nije vise tajna da on stvarno pomaze stvaranju velike Albanije.

    14
  2. Tesko nama Srbima sve dok su komunisti na vlasti a mi ih trpimo.

    13
  3. @sanja, duzan je prema onima koji su ga doveli na vlast, a posle Djindjicevog streljanja, svi znaju da sa njima nema sale. Prosto je to, radi sta mu se kaze…

Оставите коментар