Александар Вучић: Велики број људи на протестима искрено забринут за животну средину

И код партијских истомишљеника и чланова СНС-а приметио сам забринутост због рудника, и да то нема везе са партијском припадношћу, и да се и њима треба обратити, рекао Вучић

Александар Вучић (Фото Танјуг- З.Ж.)

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је на протестима широм Србије у суботу била 31000 људи од којих велики број нема везе са партијском припадношћу, који су искрено забринути за животну средину и са којима треба разговарати.

„Број људи је значајан. Знам тачно број за сваки град и за свако место”, рекао је Вучић одговарајући на питање колико је било људи у суботу.

Он је навео да је на највећим демонстрацијама 2019 године било 81 000 људи у целој Србији, а сада 31 000 од којих највише у Београду, 8000, а код Сава центра 4190. Додао је и да је највећи скуп био у Новом Саду пропорционално броју становника.

„Забринут сам због великог броја људи јер не могу сви да буду само партијски функционери и неки су веома забринути и морамо да им се обратимо, јер верују да постоји проблем и треба да га ресимо”, рекао је Вучић.

Он је напоменуо и да постоје системи за пребројавање и да ни за једног човека нису слагали.

Вучић је приметио да поред значајног броја људи који су изашли јер су забринути за животну средину постоји део истих оних од 2014,. иста су им лица само су им, како је рекао, новији капути и ципеле, јер је Србија напредовала.

Протест еколошких покрета у центру Београда

„Исти лажно либерални кругови, елитистичка насилна левица, ништа ново. Са онима који су истински забринути мораћемо да разговарамо”, поручио је Вучић.

На питање како коментарише то што се врши притисак на јавне личности да подрже протесте Вучић је рекао да је онима који организују протесте посао да врше притисак, али је на свакоме да покаже своју снагу и да ако не жели да се придружи каже – „нећу или не знам”.

Напомиње да је и код партијских истомишљеника и чланова СНС приметио забринутост због рудника, и да то нема везе са партијском припадношћу, и да се и њима треба обратити.

Најавио је да ће зато сутра или прекосутра бити припремљен одговор.

На питање да прокоментарише текст на насловној страни листа Данас у коме се наводи да се полиција у суботу намерно повукла да би дошло до инцидента, Вучић је указао да затварање аутопутева није у складу са законом и полиција у томе не може да учествује.

„Нападали сте нас јер се полиција појавила, а сада јер није. Шта треба да уради полиција?”, упитао је Вучић.

На питање зашто га за све велике пројекте „дочекују на нож” као што је било са Београдом на води, потврђује да не постоји ниједан пројекат који није нападан, од болница и пуцања цеви у њима, а ковид болнице нас, као каже спасоше.

Александар Вучић: Мој предлог Влади да не доноси никакав нови Закон о експропријацији

„Говорили су против аутопутева, да се аутопут гради за Велику Албанију, говоре Европској унији да нам не отварају кластере…. све гледају кроз мржњу према мени”, примећује Вучић и подсећа да је против Београда на води вођена најбруталнија кампања а створено нешто најлепше.

Наводи да је тако и са метроом, да су га обећавали, а никада нису ни почели, а сада када је почет, постаје проблем.

Биће тако и са националним стадионом, каже Вучић и додај да ће се због њега ширити Београд према Сурчину и градити најмодернија насеља.

Истакао је и да ствари иду добро и да Србија неће прећи 58 одсто јавног дуга у односу на БДП ове године, што је готово невероватан успех.

Каже да постоји само проблем у десетак локалних самоуправа које ће морати да промене понашање.

„Поносан сам сто смо упркос свему успели да се подигнемо и да нам земља иде напред и уверен сам да ће грађани изабрати такву будућност”, поручио је Вучић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Александар Вучић : Велики број људи на протестима искрено забринут за животну средину

  Ова Вучићева изјава нас подсећа на Брозов говор 1968 год, поводом великих студентских демонстрација :

  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/tito-i-vucic/

  Вучића је у Нишу, на хотелу АМБАСАДОР, дочекала његова слика висока 15 спратова. Није се љутио. Као и обично, грађанима Јужне Србије је обећао велике инвестиције. Типичан предизборни говор. Избори стижу, важно је победити, задржати власт. Власт је страст.
  Власт је моћ – највећи афродизиак.

  Безобзиран стратег и манипулатор, Вучић има само један циљ : победу на изборима. Она му даје круну тј легитимитет. Ако победи, сви, и у земљи и у иностранству, мораће да ћуте и да га трпе још 4 године. Трпеће га грађани Србије, трпеће га ЕУ и Русија.

  А Рио Тинто ? Какви уговори су са њим потписани ?
  За истраживање ? За експлоатацију ? Могу ли бити отказани ? Пенали ? Погледајмо шта нам о томе каже српска власт :

  Министарство заштите животне средине :
  https://www.ekologija.gov.rs

  Министарство рударства и енергетике :
  https://www.mre.gov.rs

 2. Подрињски Анти Корупцијски Тим (ПАКТ) је обелоданио низ службених докумената владе Србије и више информација о пословима Рио Тинта у Србији :

  https://www.pakt.org.rs/sr/2016-05-18-09-48-28/293-pakt-stavlja-javnosti-na-uvid-sve-dokumente-o-rio-tintu

  1
  2

Оставите коментар