Влада Немачке уводи оштре мере за невакцинисане

Сада долази предбожићна блокада за невакцинисане. Вакцинација ће бити обавезна од фебруара, најавила одлазећа канцеларка Ангела Меркел

Извор: НСПМ

Немачка привремена влада увешће оштре мере за невакцинисане да би обуздала ковид-19 и ублажила притисак на болнице због нове варијанте вируса – соја омикрон.

У четвртак су немачки регионални премијери усагласили ставове са одлазећом канцеларком Ангелом Меркел да уведу оштра ограничења за оне који нису вакцинисани против ковида-19.

Меркелова је у четвртак позвала шефове 16 немачких савезних држава да донесу одлуку о новим ограничењима широм земље. Током пандемије, државни лидери су углавном били слободни да одлучују о сопственим мерама против ковида.

Према новим ограничењима, невакцинисаним особама биће забрањен приступ ресторанима, позориштима и продавницама које нису неопходне.

Затварају се и ноћни клубови у областима у којима је зараза велика, док ће на манифестацијама великих размера број гледалаца бити смањен.

Њемачка: Натпис „Невакцинисани непожељни“

Како је потврдила Меркелова, 2Г правила биће проширена на малопродају, а приступ културним и рекреативним објектима (укључујући биоскопе, позоришта, ресторане) такође ће бити могућ само за вакцинисане особе и оне који су прележали ковид, без обзира на негативан тест.

“Сада долази адвент (период од четири недеље пред римокатолички Божић – прим. Стања ствари) блокада за невакцинисане. Вакцинација ће бити обавезна од фебруара”, рекла је Меркелова.

Говорећи у четвртак, одлазећи министар здравља Јенс Шпан рекао је телевизији ЗДФ да је план у суштини „закључавање за невакцинисане“.

“Више од 12 милиона одраслих особа које нису вакцинисане је оно што ствара изазов за здравствени систем“, додао је он.

Опрема: Стање ствари

(Агенције/НСПМ, 2. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар