Светски економски форум отказује јавне састанке због претњи смрћу

Претње смрћу се догађају свакодневно, постало је непријатно, каже члан управног одбора Светског економског форума Алојз Цвинги

Фото: REUTERS/RUBEN SPRICH

На предстојећем Светском економском форуму, у јануару у Давосу, неће бити јавних састанака. Одлука је донета због тога што су у последње време учестале претње смрћу теоретичара завере запосленима у Светском економском форуму, преносе швајцарски медији.

Пошто шира јавност има приступ Отвореном форуму, теже је обезбедити безбедност – па се јавни панели отказују. Поред тога, ионако ригорозне мере предострожности биће додатно појачане, преноси Шпигл.

„Претње смрћу се догађају свакодневно, постало је непријатно“, каже члан управног одбора Светског економског форума Алојз Цвинги.

Александра Брус: Само двије компаније – Вангард и Блек рок – владају свијетом

„Нисмо могли да замислимо да бисмо могли да завршимо на нишану теоретичара завера,. Сваки дан има неколико десетина случајева претњи“, рекао је Цвинги.

У круговима теоретичара завера од почетка пандемије распрострањено је уверење да је Светски економско форум уско повезан са успостављањем „новог светског поретка“, па су претње смрћу повезане са тим уверењем.

Иначе, Светски економски форум најавио је иницијативу „Велики нови почетак“ како би подстакао државе на ближу сарадњу у циљу побољшања заштите климе након пандемије.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 29. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Jadni vi, postalo je neprijatno. Pa prestanite da se bavite velikim resetom! Ko vas je izabrao i postavio da se time bavite? Ko vam je dao nalog i ovlašćenja?
    Nemojte vi da nas podstičete ni na šta! Zašto je vaš vrhovnik izjavio da nećemo imati ništa i bićemo srećni?
    To nije teorija zavere, to stoji kod vas na sajtu gospodo forumovci.

    19

Оставите коментар