Драган Ђилас из Вашингтона: Нисам дошао по подршку

Грађани Србије већ 10 година слушају о томе да водимо 5:0 против Косова, да сутра можемо да уђемо са нашом војском на Косово да то решимо, рекао Ђилас који се састао са Габријелом Ескобаром

Заменик председника ССП Борко Стефановић, Габријел Ескобар и Драган Ђилас у Вашингтону (Фото: ССП)

ВАШИНГТОН – Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас који се у Стејт департменту састао са специјалним представником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, изјавио је за Глас Америке да у Вашингтон није дошао по подршку и да не очекује од било кога у свету да мења власт у Србији, јер је то, каже, на грађанима наше земље.

Ђилас је за Глас Америке рекао да је дошао да са представницима највеће светске силе разговара и изнесе ставове о свему што се дешава, а на питање да ли на основу састанка са Ескобаром и променама које Бајденова администрација уводи тако што шаље искусне дипломате на Балкан попут Кристофер Хила, очекује неки чвршћи став САД према српској влади, Ђилас је рекао да верује да ће промена бити.

„Да нема жеље за променама не би се ни мењало ништа у свему томе”, рекао је Ђилас, пренео је Танјуг.

Сматра да су САД одлучиле да мало подигну ниво људи који долазе, уз оцену да је Хил већ био у региону те да је то што је он прихватио и што је администрација одлучила да га пошаље у Србију „није без разлога”.

На констатацију новинара да је за САД један од приоритета на Балкану нормализација односа Србије и Косова и да Вашингтон годинама о томе разговара са председником Србије Александром Вучићем и питање шта може да понуди српским бирачима другачије од Вучића, Ђилас је рекао да би прво требало да се смање лажи или да се укину.

Спутњик: Запањујуће признање Ескобара – неко из РС разбија Додиков план по наређењу Вашингтона

„Грађани Србије већ 10 година слушају о томе да водимо 5:0 против Косова, да сутра можемо да уђемо са нашом војском на Косово да то решимо”, рекао је Ђилас уз тврдње да криминалци формирају своју листу на Косову и узимају 99 одсто српских гласова и седе у Влади Косова, те да се сваки други дан појављују нове тензије и да се људи плаше неког новог рата.

„Ми можемо да понудимо да ништа од тога неће бити тако… Косовски Албанци хоће независну државу, ми сматрамо да је то део територије државе Србије. Добро, око тога не можемо да се договоримо, али можемо око неких других ствари да мало људи почну боље да живе”, рекао је Ђилас.

На питање о томе што се као председнички кандидати за предстојеће изборе у Србији помињу Мариника Тепић и Здравко Понош из Народне странке, Ђилас одговара да је Мариника више пута рекла да не жели у овом тренутку да буде кандидат и да он ту одлуку подржава.

„Не лицитирамо са именима у овом тренутку. Неки кажу да је боље да буде нестраначка личност, слажем се ако таквог имамо, али мислим да није суштински важно, мислим да је важно да та особа може да суштински симболизује јединство, и када га сутра видим у Вашингтону или Москви или Пекингу, Берлину или Паризу да будем поносан што је то мој председник”, рекао је Ђилас.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Нека ми Господ Свеблаги опрости што у својем коментару, да бих разобличио сву подлост и скотство тренутне србске „власти и опозиције „,скрнавим житије Светих Димитрија и Нестора :
    Жвалави, самозвани србски војвода и врховни командант у служби Сатане, даје злослов риђој паж – гњиди да оде до ескобара да му, задивљени начинима којима се мрцвари и понижава, сатире и затире Србље мученичко, а у којему и сами страствено учествују са најдубљом злурадошћу, начини лакејски наклон и псећи чанколиз, понуди још дубљу сарадњу у слепом подаништву за нова непочинства и грђе муке за Србље. Риђа паж – гњида је од жвалавог војводе и врховног команданта добила и прорицање да ће се кроз ову посету прославити као блискобудућа власт над оним што још од Србља и Србијице јесте преостало… Од оне једне шљиве да издеље кочева што буде могло и да на њих набије оно Србља што за жвалавим преосташе и под шљиву стадоше, уз Лије – ескобаров надзор, а све у славу цара деннице… Праштај Господе, на нама је што нам приличе и што одгајисмо овакве Димитрије и Несторе, до нас је Сведржитељу, до нас је…

    13
    3

Оставите коментар