СЗО: Пандемија ће потрајати и током 2022. године

Могу вам рећи да нисмо на правом путу. Стварно морамо да убрзамо или знате шта ће се догодити? Ова пандемија ће трајати годину дана дуже него што је потребно, изјавио доктор Брус Ејлвард из СЗО

Фото: Пиксабеј

ЖЕНЕВА – Пандемија ковида ће „трајати годину дана дуже него што је потребно”, јер сиромашније земље не добијају вакцине које су им потребне, саопштила је данас Светска здравствена организација (СЗО).

Доктор Брус Ејлвард из СЗО је изјавио да то значи да би криза ковида могла „лако да се протегне дубоко у 2022. годину”, преноси Би-Би-Си, јавља Танјуг.

Мање од пет одсто афричког становништва је вакцинисано, у поређењу са 40 одсто на већини других континената.

Велика Британија је испоручила више од 10 милиона вакцина земљама којима је то потребно, а обећала је укупно 100 милиона.

Огромна већина вакцина против ковида дата је у земљама са високим или средњим приходима, док на Африку отпада само 2,6 одсто доза датих широм света.

Бил Гејтс: Кафиће и ресторане затворити на шест месеци, нормалног живота нема до 2022. године

Група добротворних организација, која укључује Оксфам и UNAids, критиковала је Канаду и Велику Британију због набавке вакцина за своје становништво путем Ковакса, глобалног програма за праведну дистрибуцију вакцина који подржавају УН.

Званични подаци показују да је раније ове године Велика Британија примила 539.370 доза вакцина „Фајзер”, док је Канада узела нешто мање од милион доза вакцина „Астра Зенека”.

Ејлвард је апеловао на богате земље да се одрекну „места у реду” за вакцине како би фармацеутске компаније могле да дају приоритет земљама са најнижим приходима.

„Могу вам рећи да нисмо на правом путу. Стварно морамо да убрзамо или знате шта ће се догодити? Ова пандемија ће трајати годину дана дуже него што је потребно”, изјавио је Ејлвард.

Бил Гејтс: Корона пандемија за „богати свет“ готова до краја 2021, за остале до краја 2022.

Савез добротворних организација „People’s Vaccine” је објавио нове бројке које указују на то да само једна од седам доза које су обећале фармацеутске компаније и богате земље заправо стиже до својих одредишта у сиромашнијим земљама.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

3 replies

 1. Ово личи на прогнозе ЦИА да ће се Југославија распасти у крви – погодите откуд су знали?

  11
 2. @dulebg: „Ово личи на прогнозе ЦИА да ће се Југославија распасти у крви“

  То се у англосакса зове self-fulfilled prophecy, што ће рећи, самоиспуњено пророчанство.

  Испуњење истог је загарантовано, јер је догађање у ствари подробно и систематски планирано и припремљено…

  11
  1
 3. U najnovojem James Bond filmu No time to Die, Radi se O CIA, bioloskom ratu. Virus pogadja odredjeni DNA, takodje njihovu rodbinu , ostalima nista. Ja nisam gleda, kojj jesu kazu tera na razmisljanje, slicnosti da sadasnjicom dosta.

Оставите коментар