Бил Гејтс: Корона пандемија за „богати свет“ готова до краја 2021, за остале до краја 2022.

Гејтс вјерује да ће вакцина бити развијена, али да ће због различитих проблема моћи да помогне само богатијим земљама

Бил Гејст (Марк Грејем/АФП)

Суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс процењује да ће пандемија корона вируса за „богати свет“ бити завршена до краја 2021. године, али да ће за осталима бити потребно више времена за опоравак.

„Иновације у дијагностици, терапијама и вакцинама су импресивне. Због тога сматрам да у богатом свету можемо окончати пандемију до краја 2021. године, а за остатак света до краја 2022. године“, изјавио је Гејтс, преноси амерички сајт ЦНЕТ.

Гејтс финансира медицинско истраживање и програме за вакцине путем своје „Фондације Бил енд Мелинда Гејтс“.

Свестан је да је пандемија све земље света вратила неколико година уназад када је реч о економском расту, борби против ХИВ-а, маларије.

Гејтс је критиковао амерички систем тестирања на корона вирус, као и начин на који се амерички председник Доналд Трамп и његова администрација носе са ситуацијом.

Отворено је рекао да је висок број случајева корона вируса у САД резултат недовољног тестирања и праћења контаката, као и неношења заштитних маски.

Гејтс вјерује да ће вакцина бити развијена, али да ће због различитих проблема, укључујући производњу, моћи да помогне само богатијим земљама.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 8. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Светски Жељко Митровић.

  2. Када вас све вакцинишем,неки ће да преживимо,а неки нећете.

Оставите коментар