Милорад Додик: Поништићемо све законе високог представника

Донећемо законе у Српској да су ништавни сви закони које је донео високи представник, а то је око 140 закона, навео Додик после састанка са амбасадорима европских земаља

Милорад Додик (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је, после састанка са амбасадорима европских земаља у Источном Сарајеву, да ће Република Српска поништити све законе које је до сада донео високи представник.

Додик је прецизирао да се састанку одазвало 15 европских амбасадора којима су званичници Републике Српске пренели своје ставове.

„Они који нису дошли рекли су да локација није адекватна, вероватно мисле да смо требали да дођемо на Башчаршију“, рекао је Додик.

Додик је казао да су се сложили да нико није против територијалног интегритета БиХ.

„Донећемо законе у Српској да су ништавни сви закони које је донео високи представник, а то је око 140 закона“, навео је Додик на конференцији за новинаре после састанка.

Истакао је да то не представља сецесију, нити отцепљење, већ упозорење.

У Републици Српској се не примењује Инцков закон о кажњавању негирања геноцида

„Европска комисија неће донети одлуку о санкцијама према Српској или неком појединцу. Желимо разговоре, али нисмо за то да нам неко прети. Имамо право на своју уставну позицију, и не може нас нико натерати да прихватимо нелегалног високог представника, ма из које земље да долази“, рекао је Додик.

Како је нагласио, рата неће бити.

„Нема потребе да ратујемо, и ниједан циљ није вредан тога“, казао је Додик, пренео је РТРС.

„Закон да Агенција за лекове БиХ не може да делује у Српској“

Додик је рекао да ће Народна скупштина Републике Српске усвојити закон према ком Агенција за лекове БиХ неће имати право да делује на простору Српске.

Он је додао и да ће Српска да реши питање снабдевања болница кисеоником.

„За пар дана донећемо лекс специјалис у Народној скупштини РС којим ћемо уредити питање снабдевања кисеоником болница у Републици Српској. Успоставићемо нови систем са новим критеријумима“, најавио је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 14. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар