Три удружења: Нема проласка за машине Рио Тинта

Удружења „Не дамо Јадар“, ПАКТ и „Коалиција против корупције у животној средини“ поручиле да ће, уколико Рио Тинто покуша да увезе машине у долину Јадра, блокирати све уласке и да ће „своја поља бранити својим телима“

Извор: Н1

Удружења „Не дамо Јадар“, ПАКТ и „Коалиција против корупције у животној средини“ су поводом последњих иступа Зоране Михајловић и инсајдерских информација да се подизвођач компаније Рио Тинто спрема да увезе машине у долину Јадра, оценила да грађани то неће мирно посматрати и да „нема проласка за машине Рио Тинта“.

Три организације у заједничком саопштењу су поручиле да ће, уколико Рио Тинто покуша да увезе машине у долину Јадра, блокирати све уласке у долину и да ће „своја поља бранити својим телима“.

„Нема проласка за машине док се народу ‘мажу очи’ привидним и фингираним референдумом, док Рио Тинту наше институције уредно сервисирају измене Просторног плана подручја посебне намене, одобравају нову локацију за јаловину поред реке, локацијске услове и измене локацијских услова и разбијају утицај на животну средину на три одвојене студије“, наводе у саопштењу и додају да „Уставни суд и даље ћути на 1.600 Иницијатива за оцену уставности Уредбе Владе од марта 2020. године“.

Зорана Михајловић: Ко је против литијума, нека баци свој мобилни

Додају и да „нема проласка за машине“ све док их министарка енергетике Зорана Михајловић, премијерка Ана Брнабић и председник Србије Александар Вучић не увере да су продали сву своју имовину и купили имања поред рудника где ће наставити да живе.

„Само то је услов да прихватимо непристојне понуде и празна обећања њих и њихових сабораца из компаније Рио Тинто“, истичу три организације у саопштењу и апелују на све надлежне „да се не играју ватром и не провоцирају огорчени народ“.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 30. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. zivot ce mi biti puno bolji i sadrzajniji bez mobolnog a i vama bih od srca to isto savjetovala

    10

Оставите коментар