Северна Македонија: Мост код Куманова назван „Цвет Сребренице“

Бошњаци су саставни и нераскидив део богатства наше мултиетничке, мултикултурне и мултиконфесионалне државе и њихов допринос у изградњи нашег „Једног друштва за све“ је значајан, истакао премијер Заев

Фото: Betaphoto/Влада Северне Македоније

Нови мост преко реке Пчиње на регионалном путу код Куманова назван је „Цвет Сребренице“, саопштила је Влада Северне Македоније.

Како се наводи, тај мост који спаја села Доње Коњаре у Општини Куманово и Средњи Коњари у скопској приградској општини Петровец је са 133 метра најдужи мост који повезује регионалне путеве у Северној Македонији.

Увид у радове на изградњи моста, који су у завршној фази, данас је направио премијер Северне Македоније Зоран Заев заједно са послаником Зећиром Рамчиловићем, који је дао иницијативу да се назове „Цвет Сребренице“.

„На иницијативу посланика Зећира Рамчиловића, Влада је донела одлуку да се поставе табле са тим називом моста, чиме шаљемо поруку сећања и осуде сваког геноцида да се не би заборавио и поновио“, рекао је Заев.

Скопска општина Чаир диже споменик жртвама Сребренице

Премијер Северне Македоније је напоменуо да се обилазак моста „Цвет Сребренице“ поклапа са Међународним даном Бошњака који припадници те заједнице у Северној Македонији прослављају 28. септембра.

„Бошњаци су саставни и нераскидив део богатства наше мултиетничке, мултикултурне и мултиконфесионалне државе и њихов допринос у изградњи и неговању нашег ‘Једног друштва за све’ је искључиво значајан“, истакао је Заев.

Мост „Цвет Сребренице“ у Доњем Коњару је, како је саопштено, коштао нешто више од 60 милиона денара. Широк је 7,96 метара, има две коловозне траке и два тротоара која испуњавају све стандарде за одвијање саобраћаја и пешака.

У завршној фази је постављање „еластичне ограде“, а у потпуности ће бити завршен постављањем канделабри.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 28. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Најјаднија квазидржавна творевина. Пример за све како не треба радити. Све су чинили како су им газде налагале и опет су јад и беда. Па да су се одупирали са оружјем у рукама, колико год мале шансе биле, не би били јаднији него што су сад. Туга и бедастоћа.

    25
  2. Сироти, мали тутуноберачи …

    11

Оставите коментар