Скопска општина Чаир диже споменик жртвама Сребренице

Пројекат споменика жртвама геноцида у Сребреници биће постављен на територији Општине Чаир

Скопље (Фото: Никола Тркуља)

САРАЈЕВО – Делегација Северне Македоније је бошњачком члану Председништва БиХ Шефику Џаферовићу представила пројекат изградње споменика посвећеног, како се наводи, „жртвама геноцида у Сребреници”, који ће бити постављен у скопској општини Чаир.

Како је саопштено на веб страници Председништва БиХ, Џаферовић је захвалио гостима из Северне Македоније што ће изградња овог комеморативног комплекса дати изузетно важан допринос чувању сећања на „жртве геноцида у Сребреници”, преноси Танјуг.

Џаферовић је, наводи се, рекао да сви у региону треба да прихвате пресуде међународних судова о „геноциду у Сребреници”, као и да је, како је рекао, „истина и правда једини здрав темељ на основу којег је могуће обнављати поверење и градити бољу будућност”.

На Фејсбук страници Општине Чаир је објављено да су начелник Висар Ганиу, заједно са изаслаником албанске ДУИ-а Изетом Међитијем и чланом председништва те странке, која је у власти, као и са бившим председником Лиге Бошњака у два мандата Рафетом Муминовићем, били Џаферовићеви гости.

Ганиу је саопштио да је Џаферовићу представљен „пројекат споменика жртвама геноцида у Сребреници, који ће бити постављен на територији Општине Чаир”.

Наводи се да је делегација позвала Џаферовића да учествује у откривању овог спомен обележја.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар