Нападнути Срби у јужном делу Косовске Митровице

Косовска полиција саопштила је да је данас ухапсила 10 лица у јужној Косовској Митровици, осумњичених за напад на неколико особа

Косовска Митровица (Фото: Г. Волф)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду.

На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како сазнаје Косово онлајн, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се инцидент догодио. Нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

“Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. У питању су неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође“, рекао нам је Бајрами.

По његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увек саопштено ништа званично.

Александар Вучић: У случају погрома на КиМ, чекамо 24 сата да НАТО реагује

Како је за Косово онлајн изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тело и главу.

“Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су “УЧК“, “удри Србина“… Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту“, прича овај Србин, који није хтео да му помињемо име.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

“Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларије за Србе са севера“, каже.

Ухапшено 10 особа осумњичених за напад

Косовска полиција саопштила је да је данас ухапсила 10 лица у јужној Косовској Митровици, осумњичених за напад на неколико особа.„Данас је око 16 часова, полицијској станици ‘Југ’ у јужној Митровици, пријављен је инцидент у улици Мбретереша Теута у коме је учествовало више особа. Полицијске јединице су одмах предузеле истражне радње и идентификовале и ухапсиле 10 особа осумњичених да су умешане у напад”, наводи се у саопштењу полиције, које је пренео портал Арбрешинфо.

Прелиминарна истрага је показала да је у инциденту учествовало 11 особа које су позвале полицију и 10 осумњичених мушкараца, од којих два малолетна лица. Сви осумњичени су ухапшени, пренело је Косово онлајн.

Александар Вучић: Забринут сам због пребијања Срба, али то је питање за НАТО и ЕУ

До инцидента је дошло у близини канцеларије Министарства пољопривреде где су се налазили повређени којима је понуђена медицинска помоћ, а коју су одбили, рекавши да им није потребна.

За инцидент су задужена два тужиоца српске националности, а случај се истражује због кривичног дела ‘напад’.„Осморици осумњичених је изречена мера полицијског притвора и отворен је случај против два малолетника”, наводи се у саопштењу полиције.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар