Александар Вучић открио како разговара са појединим амбасадорима: Jеси ли ти нормалан, бре, човече?!

Хоћеш ти да ми одлучујеш где ће да се крећу на територији централне Србије наше јединице, јеси ли ти нормалан бре човече, преноси своје речи Александар Вучић

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

У Београду је одржан још један састанак амбасадора земаља Квинте са председником Србије Александром Вучићем. Ни овог пута не зна се да ли је нека понуда на столу и какав би могао да буде договор да би се ситуација на прелазима са Косовом и Метохијом смирила.

После састанка са амбасадорима, а о све напетијој ситуацији на косовским прелазима председник Вучић проследио је грађанима једну реченицу саопштења.

„Посвећени смо очувању мира и поштовању Бриселског споразума, али никако нећемо да дозволимо понижење ни Србије, нити њених грађана“, навео је.

Осам дана Срби са Косова слушају шта председник Србије неће. Ни овог пута као ни прошле недеље није познато шта је то због чега би Србија била понижена. Оно што је Вучић открио синоћ јесте како разговара са појединим амбасадорима.

„Хоћеш ти да ми одлучујеш где ће да се крећу на територији централне Србије наше јединице, јеси ли ти нормалан, бре, човече?! Јеси ли ти нормалан бре, да ли си нормалан?! Можете да замислите у каквом сам емоционалном стању био кад сам то говорио амбасадору једне од најмоћнијих земаља света“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

„Народе мој, открићу вам једну истину, никада председник Србије није викао на амбасадоре, јесте их вређао на телевизији, пред вама, онако одокативно и ђутуре, да не знате на кога заиста мисли, али уживо није никада“, написао је Милан Антонијевић на Твитеру.

„Народе мој, открићу вам две истине. Никада Антонијевић није био у државној делегацији и никада није седео на састанцима са председником и амбасадорима. Ја јесам. Председник јесте, иначе, веома уљудан и пристојан али, када је требало, није се либио да повишеним тоном одговори“, одговорила му је саветница председника Сузана Васиљевић.

И то је све што знамо о разговорима са амбасадорима. Међутим, из Брисела стиже информација више.

„У изјави високог представника ЕУ која је издата јуче јасно је речено да оба шефа преговарача долазе у Брисел у наредним данима и да је то први позитиван корак. Надамо се да ће се састанак одржати, када будемо имали више детаља обавестићемо вас“, изјавио је портпарол Уније Петер Стано.

Срби са севера Косова објашњавају да се нико не бави проблемом који је већи од пробних таблица и поручују да им недостају информације шта даље.

„Ту говоримо о 9.000 аутомобила, аутобуса и камиона који имају КМ таблице или српске таблице градова на Косову и Метохији, који не добијају пробе и за сада знамо да је план Косовске владе да их конфискује таблице и буквално не знам шта даље уради. Ја бих волела да се то тиче многих и не само тај већ сви комплексни проблеми косовских Срба разумеју, али ја мислим да српска политика није кадра да се много бави тиме и због тога председнику Вучићу успева да монополизује ту тему, па ни његови блиски сарадници не могу да објасне шта се дешава на Косову јер их не интересује“, сматра Милица Андрић Ракић из „Нове друштвене иницијативе“.

И наредне ноћи Срби ће бити на барикадама, не знајући шта ће српски политичари учинити да им живот буде лакши.

Жаклина Таталовић

Опрема: Стање ствари

(Н1, 27. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Izgleda da Vučići ne silazi sa televizije Pink. Mora da mu je Mitrović u prostorijama televizije obezbedio dečiji boravak. Ambasadori nisu u prvom planu (on ih je i postavio) bitno je da vidimo koliko je Vučići prek i naočit. Deo izjave „нећемо да дозволимо понижење ни Србије, нити њених грађана“ je neverovatan. Spodobo jedna ponižavaš Srbiju i Srbe samom pojavom a kad progovoriš crveni cela zemlja.

    12
  2. Sojic mi je bio umiljatiji Ali ima slicnosti.

    10
  3. ‘Еси му рек’о ? Е нека си му рек’о ! ‘Еси вид’о да је отиш’о два сата пре него што си му рек’о ? ‘Еси вид’о да уопште и није долазијо ? ‘Еси видо и чуо да си сам са собом бијо ? Е нека си му рек’о ! После дошла суза са пеленом, ‘еси и њој рек’о шта си све рек’о ? ‘Еси у пелену рек’о све што си рек’о ? Е нека си јој рек’о !

    12
  4. Смешно, па он пред западним амбасадорима седи као пред Трампом и мора да дигне два прста ако жели нешто да пита. Нисмо ми сви блесави па да то не знамо.

Оставите коментар