Александар Вучић: Забринут сам због пребијања Срба, али то је питање за НАТО и ЕУ

Јасно смо поставили границе докле ћемо трпети одлуке Албанаца. Верујем у храброст народа. Буде ли покушаја прогона нашег становништва, то се неће догодити, изјавио председник Србије

Александар Вучић (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Будимпешти поводом инцидента у близини Брњака да је “забринут због пребијања Срба, али и да је то питање за НАТО и ЕУ зашто до дозвољавају”.

“Јасно смо поставили границе докле ћемо трпети одлуке Албанаца. Верујем у храброст народа. Буде ли покушаја прогона нашег становништва, то се неће догодити”, навео је председник Србије.

О ЗСО и скидању паноа

“Ако Бриселски споразум постоји, очекујем да сутра заседа менаџмент и да почнемо са формирањем ЗСО. Надам се да нећемо чекати још десет година”, навео је Вучић.

Он је навео да је његово питање зашто се руше, цепају и скидају панои и натписе који се односе на ЗСО.

Бесник Бисљими: Заједница српских општина неће бити формирана

“Неспорно је да то исто пише у Бриселском споразуму. Они су почели да хапсе људе тамо. Када њима нешто треба, онда заузимају север, а са друге стране они траже српске агенте по шумама, сликају, јуре… Да није сувише озбиљно и да не може да буде трагично, смејали бисте се. Да кренемо и ми да хапсимо? Ето какви су лицемери у питању”, рекао је он.

О промоцији књиге супруге Аљбина Куртија у Београду

“Она је жена Норвежанка. Немам проблем са тиме да се плашимо нечијих речи и књига. Појма нисам имао, прочитао сам у новинама, успут. Имао бих друго питање, а како да је самоопредељење суштина слободе за све народе, за Норвежане и за Албанце и за све Европљане осим за Србе? То је питање за све Европљане. Знамо где нам је место, знам да смо мали и да светске силе нису биле на нашој страни 1999. године. Да сам знао да се о томе бави књига, дошао бих да добијем одговор на ово питање… Само немојте да ме лажете и правите мајмуном како то није тако“, навео је Вучић.

Београд: Промовисана књига супруге Аљбина Куртија о „самоопредељењу“

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 23. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Ова недостојна особа нам се и даље руга у лице својим циничним изјавама.
    Звечи као празна кофа.

    15
  2. Уместо да се Србија повуче из недостојног и неуставног Бриселског споразума, да се заштите од пребијања Срби на Косову и Метухији, којим је на основу поменутог споразума укинута могућност да имају институције своје државе, од Председника слушамо само жалопојке.

    12

Оставите коментар