Београд: Промовисана књига супруге Аљбина Куртија о „самоопредељењу“

Реч је о књизи „Идеја слободе и ‘самоопредељење“ Рите Аугестад Кнудсен, супруге Аљбина Куртија, а тим поводом Хелсиншки одбор за људска права организовао и разговор о теми самоопредељења

Ритa Аугестад Кнудсен (Фото: Снимак екрана)

Док траје напетост на административним прелазима Јариње и Брњак, због одлуке приштинског премијера, у Београду промовисана књига Куртијеве супруге.

Реч је о књизи „Идеја слободе и ‘самоопредељење“ Рите Аугестад Кнудсен, супруге косовског премијера Аљбина Куртија, а тим поводом Хелсиншки одбор за људска права, који је превео књигу на српски језик, организовао је и разговор о теми самоопредељења.

Ауторка, која се путем Зума укључила на конференцију, захвалила је организатору на преводу и организовању разговора о теми права на самоопредељење.

У разговору су, поред Соње Бисерко, учествовали директор Форума за етничке односе Душан Јањић, професор Факултета политичких наука у Београду Драган Ђукановић.

Извор: Данас

Посредством интернета су се у разговор укључили директор Косовског института за истраживања и развој (КИПРЕД) др Љуљзим Пеци, професор Факултета политичких наука у Сарајеву Нерзук Ћурак, професор Правног факултета у Подгорици Срђан Дармановић.

Ауторка је, између осталог, рекла како очекује да ће се концепт самоопредељења, чије се значење и концепт мењају, вратити у међународну политику.

Књига, између осталог, како пише у уводу, говори о томе како су се значајне изјаве у XX и почетком XXИ века о теми самоопредељења одражавале на борбу која се водила око међународног значења слободе и биле њен део, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Невероватно, шта се дозвољава у Србији! Зар је могуће да наше обавештајне службе немају информације о личностима које су у тренутном фокусу наше борбе за очување нашег суверенитета?

Оставите коментар