Приштински медији: Снајперисти надгледају административне прелазе

На магистралном путу Рашка – Косовска Митровица у месту Јариње налази се десетак борних, оклопних возила специјалне јединице РОСУ

Фото: Љајми

ПРИШТИНА – На административном прелазу Јариње, где су распоређени припадници РОСУ ради скидања српских регистарских таблица, ситуацију надгледају и снајперисти које је послала Приштина, преносе приштински медији.

Љајми је објавио фотографије припадника РОСУ опремљеног снајпером на једном од планинских врхова на северу КиМ.

Приштински медији пренели су да је на истом задатку распоређено више припадника РОСУ.

На административним прелазима Јариње и Брњак од јутрос је мирно, а саобраћај у оба смера и даље је у прекиду и обустављен је транспорт робе и производа ка Косову и Метохији.

Како јавља извештач Танјуга, грађани са севера Косова и Метохије, незадовољни одлукама Приштине да забрани употребу српских регистарских таблица на Космету и даље држе под блокадом деоницу пута Рашка – Косовска Митровица.

На магистралном путу Рашка – Косовска Митровица у месту Јариње налази се десетак борних, оклопних возила специјалне јединице РОСУ.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 9. 2021)

На КиМ се једино може пешице

На Јарињу тренутно нема путничких возила

Фото: Бета/АП

Протест Срба са севера Косова и Метохије камионима и аутомобилима, као и блокада пута Рашка – Косовска Митровица и Рибариће – Зубин Поток и даље трају.

Припадници специјалне јединице полиције РОСУ су и даље распоређени у близини контејнера постављених пре неколико дана за припаднике пограничне полиције, лоциране у Лепосавићу.

Смена полицајаца специјалаца, а на Јарињу и Брњаку их је више од 100, одвија се на 12 сати.

Преко Јариња и Брњака може се само пешице, стао је транспорт робе за север Космета

На Јарињу тренутно нема путничких возила, а ту су она која су паркирана јуче, јавља дописник РТС-а.

Истиче да је било током дана пар возача који су чекали до сат времена, али су и они окренули аутомобил ка централној Србији попут стотине људи током јучерашњег дана.

На КиМ се једино може пешице. На Брњаку и Јарињу превоз путника функционише, али их аутобуси довозе до прелаза, потом након формалности пешаче 800 метара до блокаде и ту их преузимају други аутобус или аутомобил.

Угоститељски објекти у Северној Митровици поново су затворени и данас поподне, баш као што се догодило и јуче.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , ,

Оставите коментар