У Израелу за скоро све потребна ковид пропусница

Свако старији од три године мора да докаже да је вакцинисан, да је преболео ковид-19 или да је негативан на корона вирус, не старији од 72 сата, ако жели да посећује спортске или културне догађаје

Фото: Бета/АП

ТЕЛ АВИВ – Од данас је Израелу на снази мера којом су сви приватни скупови ограничени на 100 учесника на отвореном и 50 у затвореном простору, док је систем „зелене пропуснице” проширен на децу од три године и старије, а маске су и даље обавезне у свим затвореним просторима.

Према одлуци власти у Тел Авиву, од данас ступа на снагу одредба о показивању тзв. зелене пропуснице за готово сва подручја јавног живота због повећања броја заражених корона вирусом, пренео је „Тајмс оф Израел”.

Свако старији од три године мора да докаже да је вакцинисан, да је преболео ковид-19 или да је негативан на корона вирус, не старији од 72 сата, ако жели да посећује спортске или културне догађаје, теретане, музеје, ресторане, универзитет и конференције, јавља Танјуг.

Држава ће субвенционисати тестове на ковид-19 за децу узраста од три до 11 година, која не испуњавају услове за вакцину, док ће за ону старију, која имају право на вакцинацију, трошкове сносити њихови родитељи.

Центар за контролу и превенцију болести САД: На списку ризичних за путовање 12 од 15 држава с највећим постотком вакцинисаних

Према новим наредбама, приватна окупљања ограничена су на 100 људи на отвореном и 50 људи у затвореном простору, док су за јавне скупове ограничења 500 на отвореном и 400 у затвореном простору, а ниједан догађај не може да премаши 75 одсто пуног капацитета неког простора.

Масовни догађаји на којима нема означених места ограничени су на 1.000 људи у затвореном простору и 5.000 људи на отвореном.

Маске за лице су и даље обавезне у свим затвореним просторима, осим у простору где се станује, као и на окупљању најмање 100 људи на отвореном.

Израел је у понедељак забележио 8.726 нових случајева ковида-19, што је нови дневни рекорд у тренутној епидемији делта соја, при чему је премашен број од 57.000 активних инфекција.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар