Невакцинисани здравствени радници Универзитетског клиничког центра Ниш прелазе у администрацију

Директор УКЦ Ниш Зоран Перишић није навео колико ће лекара и медицинских сестара прећи у администрацију, али је указао да је скоро 90 одсто лекара вакцинисано

Фото: Т. Тодоровић

Невакцинисани радници Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Ниш који су одбили вакцинацију против корона вируса биће пребачени на административне послове, али им плате неће бити смањене, рекао је директор УКЦ-а Зоран Перишић за Јужне вести. Он је казао да им је „приоритетан циљ” да заштите пацијенте и да та одлука неће утицати на квалитет лечења, јер имају довољно радника.

„Проценат вакцинисаних радника у УКЦ-у је велики, али сви они који нису примили вакцину више неће бити у директном контакту са пацијентима”, изјавио је Перишић, преноси Бета.

Он је додао да сматра да радници УКЦ Ниш који нису вакцинисани могу бити лакше инфицирани него други.

„Њихов контакт и рад у јединицама интензивне неге и рад са пацијентима може угрозити пацијенте. Сматрам да је безбедније за наше пацијенте, а то је суштина нашег рада – здравље пацијената, да је безбедније да буду на радним местима на којима немају толико или немају уопште контакт са пацијентима”, истакао је Перишић.

Реорганизација, додао је он, не би требало да утиче на висину плате. „Они задржавају свој коефицијент и мислим да неће бити промене у платама”, рекао је Перишић.

Лекари и родитељи за науку и етику: Одговор „Куриру“ и лажима имунолога Д. Попадића око вакцинације деце

Директор УКЦ Ниш није навео колико ће лекара и медицинских сестара прећи у администрацију, али је указао да је скоро 90 одсто лекара вакцинисано.

Перишић је апеловао на све да се вакцинишу и нагласио да се ситуација с короном „усложњава” и да на дечијем одељењу поново имају пацијенте са симптомима короне.

Код двоје је, рекао је, вирус потврђен, док је хоспитализовано седморо.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар