Аљбин Курти: Прихватање избеглица из Авганистана део савеза са Америком

Влада је у контакту са Сједињеним Државама ради припреме у организационом и стратешком смислу око смештаја једног броја авганистанских избеглица, рекао премијер тзв. Косова

Аљбин Курти (Фото: Ludovic MARIN/AFP)

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је данас да је питање прихватања авганистанских избеглица, поред хуманитарне солидарности, и део савеза са Сједињеним Државама, преноси Коха.

Курти је током обиласка Косовске енергетске корпорације (КЕК) истакао да се Влада већ месец дана бави тим питањем да су за то су формирани тимови, у сарадњи са америчким властима.

“Надамо се најбољем за народ Авганистана. Влада је месец дана у редовном контакту са Сједињеним Државама ради припреме у организационом и стратешком смислу око смештаја једног броја авганистанских избеглица”, рекао је Курти.

Вељко Одаловић: Где год су били, Американци су то место напустили – о томе мора да размишља и Приштина

Курти је КЕК обишао заједно са министром економије Артаном Ризванољијем и том приликом оценио да тој институцији треба нови управни одбор са интегритетом и нова опрема.

“Опрема је застарела, а недостају и инжењери. Фокусирани на чињеницу да КЕК у наредним годинама мора да буде проактиван и иновативан”, изјавио је Курти.

Косовски премијер је нагласио да КЕК има важну улогу у развоју привреде и захвалио се Европској унији на пројекту који ће унапредити пословање те корпорације.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 17. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. JEDNI BOLJI OD DRUGIH NJEGOVI „PRIJATELJI“

  2. Bolje razmisljaj gde ce te vi, jednog lepog dana….

Оставите коментар