Вељко Одаловић: Где год су били, Американци су то место напустили – о томе мора да размишља и Приштина

Албански медији јављају да избегли из Авганистана могу бити смештени и на Косову и Метохији

Фото: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је да пошто су се Американци повукли из Авганистана то значи да су талибани (терористичка организација забрањена у Русији) победили и САД и Британце и све који су се борили против њих свих ових година.

Где год су били Американци – они су то место напустили, а о томе мора да размишља и Приштина, каже Одаловић.

Талибански побуњеници, који држе под контролом готово две трећине Авганистана, ушли су у главни град Кабул и заузели председничку палату. Најављују да ће прогласити Исламски Емират Авганистан, али обећавају да се неће никоме светити. Председник Авганистана напустио је земљу.

Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је за РТС да су Талибани неко ко „баштини“ шеријат, који је чак и у многим муслиманским земљама стављен ад акта.

Приштина и Тирана прихватиле захтев САД да приме америчке савезнике из Авганистана

„Америка је показала неодговорно понашање. Шта су урадили, повукли су људе и договорили са неким земљама, својим миљеницима да их приме“, каже Одаловић.

Према његовим речима, Американци где год су били они су то место и напустили, а о томе мора да размишља и Приштина.

Одаловић је додао, да ће се људи из Авганистана расељавати и да ће талибани дозволити свима да оду, јер њихов циљ је чиста територија, али неће дозволити да се људи враћају.

„Сви су се до сада годинама борили против талибана, и сада када су се Американци повукли и за собом повлаче своје људе, испада да су они победили“, рекао је Одаловић и приметио да би то могла да буде порука за друге конфликте у свету да крену истим путем.

Албански медији јављају да избегли из Авганистана могу бити смештени и на Косову и Метохији.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 16. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар