Посланик Самоопредељења Хаки Абази: Не треба страховати да ће се Америка повући са Косова

Не може се борити са 70 одсто становништва које не подржава страну агенду, тако да не треба страховати, јер нема паралела да ће се Америка повући са Косова, рекао Абази 

Хаки Абази (Ивор: Gazzeta Express)

Посланик Покрета Самоопредељење, Хаки Абази, говорио је о свом искуству у Авганистану рекавши да је тамо радио три године.

Абази је рекао да је отишао у Авганистан да ради за USAID, где је боравио од 2003. до 2006.

„Отишао сам на рад 2003. године, а 2006. завршио сам своју мисију код USAID-а и наставио свој посао, посебно са председником Ганијем, где је део програма био изградња трајног мира“, рекао је Абази у „Посебном издању“ за Кљан Косова.

Каже и да је последњи пут у Авганистану био 2018. године, али да је према његовим речима, ситуација тамо другачија.

Према Абазијевим речима, талибани су производ рата против Совјетског Савеза, који су се у тој фази називали „муџахедини“.

„Талибани су политичка организација, а касније и војна. Талибани означавају студенте који су узели оружје у борби против Совјетског Савеза“, рекао је Абази.

Абази је рекао да на Косову не би требало да буде страха у погледу могућности о повлачењу америчких трупа са Косова.

„Американци нису уморни од боравка у Јужној Кореји и у базама Европске уније, али не може се борити са 70 одсто становништва које не подржава страну агенду, тако да не треба страховати, јер нема паралела да ће се Америка повући са Косова“, рекао је он, преноси Кљан Косова.

Опрема: Стање ствари

(Кљан Косова/КоССев, 17. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Можда греши, ал` се добро теши.

  13
  1
 2. Догодине у Призрену……чекаћемо

  16
 3. bolje da se nada da odu,moze i on s njima

  13
 4. Кретени са овог сајта објавили вест про-нацистичких медија без исправке. Свесно или не али постали су тако и сами издајници! Ради се о томе да је КиМ део Србије, српска територија а тада мало више од 70% људи имамо против окупације ове територије. Али свако неписен се бави новинарством данас.

  1
  4

Оставите коментар