Драган Марковић Палма: Нобелову награду за мир заслужују Вучић, Заев и Рама за Отворени Балкан

Споразум ‘Отворени Балкан’ данас обезбеђује слободан пролаз људи и роба, али пре свега обезбеђује мир, оценио је Марковић

Драган Марковић Палма (Фото: Немања Јовановић)

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма оценио је данас да лидери Србије, Северне Македоније и Албаније, Александар Вучић, Зоран Заев и Еди Рама „заслужују Нобелову награду за мир“ због иницијативе „Отворени Балкан“.

Марковић је оценио да је то „најважнији споразум у последњих 70 година“, којим се, како је навео, обезбеђује мир на Балкану.

„Где је економија везана ту нема рата. Споразум ‘Отворени Балкан’ данас обезбеђује слободан пролаз људи и роба, али пре свега обезбеђује мир на овим просторима, посебно између Срба и Албанаца и зато председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније, Зоран Заев и Еди Рама заслужују Нобелову награду за мир“, навео је председник Јединствене Србије а пренела та странка.

Марковић је оценио да иницијативи треба да се прикључе и Сарајево и Приштина.

„Онај ко је против тог споразума тај није за мир и сарадњу. Курти и Изетбеговић још живе у прошлим вековима и то их одржава. Рат се на просторима бивше Југославије завршио пре 30 година и не треба да заборавимо шта се дешавало, али морамо да гледамо како да сарађујемо“, навео је Марковић.

Он је најавио да ће у организацији Јединствене Србије, око 1.000 пољопривредника из Србије 28. августа отићи у грчко летовалиште Паралија где ће, како је навео, провести четири или пет дана.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 11. 8. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

5 replies

 1. zar je njemu jos uvijek dozvoljeno da je ministar i da daje izjave za javnost?

 2. Јавио се и он. Значи прошла фрка , настављамо све по старом. Девојчице навалите у Јагодину. Има Зоо врт, Музеј воштаних фигура, лепих базена, згодних политичара….

  11
 3. ”Драган Марковић Палма: Нобелову награду за мир заслужују Вучић,
  Заев и Рама за Отворени Балкан”

  Палма ”заслужује” Нобелову награду за узгој кокошака, а др ветеринар
  Шеклер за успешно вакцинисање тих кокошака!

  10
  1
 4. Та “роба” која “слободно протиче”, да нису то оне “погаче на љеба, непрскане”?

Оставите коментар