Драган Марковић Палма: Нобелову награду за мир заслужују Вучић, Заев и Рама за Отворени Балкан

Споразум ‘Отворени Балкан’ данас обезбеђује слободан пролаз људи и роба, али пре свега обезбеђује мир, оценио је Марковић

Драган Марковић Палма (Фото: Немања Јовановић)

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма оценио је данас да лидери Србије, Северне Македоније и Албаније, Александар Вучић, Зоран Заев и Еди Рама „заслужују Нобелову награду за мир“ због иницијативе „Отворени Балкан“.

Марковић је оценио да је то „најважнији споразум у последњих 70 година“, којим се, како је навео, обезбеђује мир на Балкану.

„Где је економија везана ту нема рата. Споразум ‘Отворени Балкан’ данас обезбеђује слободан пролаз људи и роба, али пре свега обезбеђује мир на овим просторима, посебно између Срба и Албанаца и зато председник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније, Зоран Заев и Еди Рама заслужују Нобелову награду за мир“, навео је председник Јединствене Србије а пренела та странка.

Марковић је оценио да иницијативи треба да се прикључе и Сарајево и Приштина.

„Онај ко је против тог споразума тај није за мир и сарадњу. Курти и Изетбеговић још живе у прошлим вековима и то их одржава. Рат се на просторима бивше Југославије завршио пре 30 година и не треба да заборавимо шта се дешавало, али морамо да гледамо како да сарађујемо“, навео је Марковић.

Он је најавио да ће у организацији Јединствене Србије, око 1.000 пољопривредника из Србије 28. августа отићи у грчко летовалиште Паралија где ће, како је навео, провести четири или пет дана.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 11. 8. 2021)

Прочитајте још



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

5 replies

  1. zar je njemu jos uvijek dozvoljeno da je ministar i da daje izjave za javnost?

  2. Јавио се и он. Значи прошла фрка , настављамо све по старом. Девојчице навалите у Јагодину. Има Зоо врт, Музеј воштаних фигура, лепих базена, згодних политичара….

    11
  3. ”Драган Марковић Палма: Нобелову награду за мир заслужују Вучић,
    Заев и Рама за Отворени Балкан”

    Палма ”заслужује” Нобелову награду за узгој кокошака, а др ветеринар
    Шеклер за успешно вакцинисање тих кокошака!

    10
    1
  4. Та “роба” која “слободно протиче”, да нису то оне “погаче на љеба, непрскане”?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading